Megajahta Oneiro u pulskoj luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grčka megajahta Oneiro u subotu je uplovila u pulsku luku. Radi se o jednoj od mnogobrojnih luksuznih megajahti koje plove uglavnom u grčkim vodama budući da su u čarter floti grčke kompanije Golden Jachts. Iznimka je učinjena ove godine kad je Pula postala jedno od luka odredišta izvan grčkih voda.

"Oneiro" je sagrađen 2007. godine u grčkom brodogradilištu Golden yachts. Dugačak je 52 metra, širok je devet i gazi 2,3 metra. Ovu jahtu pokreću dva dizelska agregata tipa caterpillar od po 3.512 konjskih snaga što omogućava brodu krstareću brzinu od 16 čvorova. Maksimalna brzina je 18 čvorova.

Unutrašnjost kabine je izrađena u Italiji i vrlo je luksuzna. Brod raspolaže s 14 postelja u nekoliko kabina, ima dva salona na dvije palube, vanjski barbecue prostor s jacuzzijem i krevetima za sunčanje. Na najvišoj krmenoj palubi predviđen je prostor za helikopter, no trenutačno se koristi kao sunčalište.

Na brodu se o gostima brine devetočlana posada. I na koncu nimalo zanemariv nije najam tog plovećeg bisera koji iznosi 31.429 eura dnevno. Dakle, zainteresirana ekipa od 14 prijatelja za tjedan mora izdvojiti 220 tisuća eura. (Napisao i snimio C. B. GALIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter