Megadeth i Anthrax na Motorheadovom krstarenju


Megadeth, Anthrax i Zakk Wylde, samo su neka su od imena koje će nastupati na četverodnevnom koncertnom krstarenju koje su pokrenuli engleski rockeri Motörhead, piše časopis "Classic Rock Magazine".

Na luksuznom plovilu "Carnival Ecstasy", koje polazi iz Miamija 22. rujna, a s kojim će posjetiti Key West i meksički otok Cozumel, nastupiti će, između ostalih i Danko Jones, Fireball Ministry i Wilson.

Ovaj događaj Motorhead su ocijenili najglasnijim partyjem na brodu koji postoji u svijetu.

"Ovo će ispuniti sve ono što se očekuje od noćnog izlaska s nama - samo će biti glasnije, s još boljim bendovima i bez mogućnosti "bijega", rekao je frontmen jedne od najdugovječnijih heavy grupa Lemmy Kilmister.

"Ako ste mislili da samo valovi mogu zaljuljati brod, postoji još nešto što to može napraviti na ovom lijepom malom izletu", dodao je.

Frontmen Megadetha Dave Mustaine izjavio je da nikad nije postojalo niti će postojati krstarenje poput ovog. "Ovo je 'najcool' način da se vidi metal koncert", rekao je.

Brod "Carnival Ecstasy" ima 12 barova, mjesto na kojoj će se 24 sata dnevno posluživati pizza te bazen. Osim nastupa, u sklopu ovog događaja održat će se tematske večeri i brojni partyji, a fanovi će moći komunicirati s članovima bendova. Karte za festival kreću u prodaju od 18. ožujka.

Naime, ovo nije prvi takav "event", u posljednjih nekoliko godina ovakav tip događaja postao je veliki hit te su 70.000 Tons of Metal, ShipRocked, Barge to Hell, Monsters of Rock Cruise, Full Metal Cruise samo neki od festivala koji su se održali na vodi.

Motorhead su nedavno otkazali europsku turneju zbog Lemmyjevih zdravstvenih problema no unatoč tome, najavili su nastup na festivalu "Coachella" koji se održava od 11. do 13. travnja u Kaliforniji.

U službenoj izjavi objavljenoj na web stranici benda istaknuto je da su mnogi usklađeni, marljivi i usredotočeni napori napravljeni od strane međunarodne ikone Lemmyja Kilmistera kako bi se nosio s nizom zdravstvenih problema vezanih uz dijabetes.

"Iako je postignut nesumnjiv napredak, Lemmy i bend upozoreni su od strane liječnika da je još uvijek prerano za nastavak turneje, stoga je bend nevoljko pristao otkazati je."

Šezdesetosmogodišnji frontmen poznat po svom rock'n'roll životnom stilu, nedavno je progovorio o svojem zdravlju, ustvrdivši da ga je ugradnja pacemakera deprimirala, piše časopis NME.

Lemmy je na operaciji bio nakon što su mu prošle godine dijagnosticirali neredovite otkucaje srca.

Poslije je ustvrdio da se radi o "plaćanju za dobra vremena i o miksu svih stvari koje je ikada napravio", a, kazao je, napravio ih je puno.

U intervjuu za magazin Decibel, menadžer Motorheada Todd Singerman izrazio je zabrinutost da Lemmy ipak nije u potpunosti izmijenio svoje životne navike kako bi mu se popravilo zdravstveno stanje - prestao je pušiti, ali tu i tamo "prošverca" viski i kolu.

Motorhead su u 39-godišnjoj karijeri izdali 21 album, s kojih su proizašli hitovi poput "Ace of Spades", "Killed By Death" i "Overkill".

Njihov posljednji album iz 2013. "Aftershock" izdan je nakon trogodišnje pauze te hvaljen zbog "povratka osnovama". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter