Mega-vrganj ubrao pred hotelom!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od pola kilograma težak je vrganj potpuno zdravog tkiva koji je u petak ubrao Klaudio Malinaric iz Cervara kraj Poreca. Osim što je veca od prosjecnog vrganja, gljiva je neobicna i po mjestu na kojem je nadena - nije ubrana ni u šumi ni na livadi, vec pred suvremenim hotelom Tamaris u tarskoj Lanterni, kamo je naš domacin, kao djelatnik hotelijera Riviere, za radnog vremena dovezao robu.

- Ugledao sam je još iz kombija. Pravo je cudo da je nitko iz hotela nije zapazio; rasla je u uredenom koritu sa zemljom oko jednog stabla, izmedu dvaju parkirališta, prica nam nalaznik. Na tom je mjestu uocio obitelj vrganja - jednog kapitalca i dva manja primjerka.

Za sebe kaže da i nije neki berac, tu i tamo ode u gljive, no ovog je puta bio više no sretne ruke. Za poziv redakciji odlucio se tek na nagovor kolega s posla, a kad ga je donio kuci, veliki vrganj je u roku od pola sata postao atrakcija koju su obilazili prijatelji i susjedi iz Cervara.

- Eto, bit cu i ja u Glasu Istre - bolje zbog gljive nego neceg drugog, smijao se vedri i ugodni domacin, dodatno oraspoložen izgledima za slastan obrok od vrganja, isplaniran za istu vecer.


Podijeli: Facebook Twiter