Medvjedica s mladuncetom videna kod Gracišca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu navecer na podrucju naselja Škljonki, oko tri kilometra sjeverno od Gracišca, primijecena je medvjedica s jednim mladuncetom. Tu su informaciju iz lovacke udruge Kolinka iz Gracišca odmah javili u Centar 112.

Iako medvjedica u pravilu izbjegava susrete s ljudima, ako osjeti da su ona ili mladunce ugroženi, može biti veoma opasna i vrlo brza pa se gradani pozivaju na dodatni oprez. Glasan govor, buka ili lupanje štapom o drvo ce u pravilu udaljiti medvjedu obitelj.

Iz Centra 112 mole gradane da ako zamijete medvjede, nikako se ne zadržavaju u njihovoj blizini vec da o tome odmah obavijeste 112 ili najbližu lovacku udrugu.

Od ocevica kraj kojeg su na 20-ak metara prošli medvjedica i njeno mlado saznajemo da je išao po putu nakon što je obišao svoje imanje gdje znaju štetu ucinile divlje svinje, te je primijetio da su po koruni išli medvjedi. Kaže da je malo pricekao da medvjedica i mladunce produ, a onda je nastavio svojim putem.

O videnom je obavijestio Marijana Brozana, predsjednika lovacke udruge Kolinka. Brozan nam je pak rekao da se vec danima vida medvjedica s dva mladunceta blizu Mantovani gdje su ogradeni jeleni i kod Lokvenšcaka. (S. B.)


Podijeli: Facebook Twiter