Medvjedi posjetili Dom za odgoj djece i mladeži

Zajedničko fotografiranje s hokejašima
Zajedničko fotografiranje s hokejašima

Članovi hokejaške ekipe "Medveščak", koja tijekom vikenda nastupa na spektakularnim hokejaškim utakmicama u Areni, razveselila je svojom posjetom mališane Doma za odgoj djece i mladeži Pula.

U jednosatnom druženju s korisnicima i zaposlenicima Doma igrači su se ukratko predstavili djeci, a oni su za njih imali spremna  pitanja poput onog što se dogodi kada se netko na utakmici potuče, koliko puta tjedno treniraju, kako im je bilo igrati u Areni…

Hokejaši su stidljivoj djeci strpljivo odgovarali - kada se netko potuče bude novčano kažnjen a, zavisno od težine prijestupa, ne smije nastupati na jednoj ili više utakmica. Treniraju, ispričali su im, svakodnevno, a u Areni im je nastupati bilo, priznali su, predivno jer se od navijanja "čak i led tresao". Tim im je više bilo žao što su utakmicu izgubili.

No, ono što će djeci zasigurno ostati najviše u sjećanju jest zajedničko fotografiranje s hokejašima i njihovi autogrami. Kako bi im se odužili za posjet korisnici Doma i domske kuharice "Medvjedima" su priredili i zakusku - tortu i kolačiće na kojima su bila ispisana njihova imena.

U Domu trenutno boravi 20-ak djece iz cijele Hrvatske, a kako je navela njegova ravnateljica Blaženka Butorac on skrbi o djeci i mladima od 1961. godine, kada je osnovan. Kroz njega je do sada prošlo više od tri i pol tisuće djece. (B. PETROVIĆ; D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter