Medveščak – Vienna 4:1

Najljepša pozornica na svijetu (snimio M. MIJOŠEK)
Najljepša pozornica na svijetu (snimio M. MIJOŠEK)

Pred sedam tisuća gledatelja u Areni održana je utakmica EBEL lige između zagrebačkog Medveščaka i bečkih Capitalsa, nakon što je publiku na najljepšoj pozornici na otvorenom zagrijao spektakularni pretprogram.

1:0 - Prvi je zgoditak postigao Greentree u 11. minuti, na asistenciju Serticha. Medvjedi vode, igra se 2. trećina.

2:0 - Na kraju 23. minute zabija Martinović.

3:0 - Brine zabija na asistenciju Naglicha, Medveščak gazi velikim koracima prema pobjedi! Na tribinama se ori "Serbus, dragi Zagreb moj", publika je na nogama.

Kraj je 2. trećine, Medvjedi su podebljali prednost i u zadnju trećinu idu spremni na dohvaćanje pobjede.

Počela je 3. trećina.

3:1 - Prednost Medvjeda smanjuje Veideman, na asistenciju Ferlanda.

4:1 - Konačni rezultat postavlja Zanoški, Medvjedi su pobijedili!

Gledatelja: 7.022. Suci: Robert Falkner i Viktor Trilar. Linijski suci: Florian Hofer i Matjaž Hribar. Strijelci: 1:0 Greentree (11:19), 2:0 Martinović (23:50), 3:0 Brine (26:55), 3:1 Veideman (44:37), 4:1 Zanoški (59:29)

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Kristan, Ouzas, Letang, Waugh, Zanoški, Brine, Perkovich, Sertich, Martinović, Greentree, Naglich, Fraser, Macaulay, Božić, Hebar, Leavitt, Buck, Blaguš, Šijan, Koren, Kostović, Huculak. Trener: Marty Raymond.

UPC VIENNA CAPITALS: Weinhandl, Zaba, Bjornlie, A. Lakos, Soares, Olsson, Schiechl, Fraser, P. Lakos, Fortier, Gratton, Romano, Veideman, Schweda, Woger, Blatny, Ferland, Draschkowitz, Fischer, Pinter, Schlacher. Trener: Tommy Samuelsson.

Iako su Bečani bolje ušli u susret, Medveščak je izdržao njihov početni pritisak i nakon pet minuta treme preuzeo konce igre u svoje klizaljke. Pritisak Medvjeda urodio je plodom nakon 11. minuta igre, kada su uz dva igrača prednosti preko Greentreea raspametili Arenu. Bečani su u prvoj trećini jedino grubostima mogli zaustaviti Medvjede, stoga se rezultat do odlaska na prvi odmor nije mijenjao.

No, zato su samo tri minute nakon povratka na led Medvjedi ponovno podigli Arenu na noge - Martinović je povisio vodstvo. Bečani su i dalje nastavili s grubostima i provokacijama, a sve njihove pokušaje zaustavljao je sjajni vratar Ouzas. Na drugoj je strani Medveščak uzvratio novim pogotkom, na 3:0 povisio je Brine. Arenom se zanjihala "ola", orilo se "Serbus, dragi Zagreb moj", gledatelji su na nogama, plešući slavili spektakl u Areni i sjajnu igru Medveščaka.

Posljednji dio utakmice označio je mirni Medveščak, koji je sjajnim klizanjem čuvao vodstvo, no igrač manje koštao ih je pogotka Veidemana u njihovoj mreži. Bečani su u tim trenucima, na početku posljednje dionice, napravili pritisak na vrata Medvjeda, često s igračem više, no Zagrepčani su se odlično branili čuvajući stečeno vodstvo. Dodatan motiv stizao im je od navijača, koji su ih bodrenjem gurali prema pobjedi. "Zig Zag" orilo se tribinama za veliku pobjedu u još većem doživljaju u Areni. Navijači su na nogama dočekali posljednje dvije minute utakmice, u kojima su Medvjedi iskoristili izvlačenje bečkog vratara i postavili konačnih 4:1. Igrače su gledatelji s terena ispratili dugim ovacijama. (piše G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter