Medveščak angažirao slovačkog napadača Tomasa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski predstavnik u regionalnoj EBEL ligi u hokeju na ledu Medveščak angažirao je slovačkog napadača Romana Tomasa (32), dosadašnjeg igrača Poprada. Tomas je prvi slovački hokejaš u Medveščaku nakon sezone i pol, riječ je napadaču koji igra na poziciji lijevog krila. Hokejaške temelje izgradio je u rodnom Popradu igrajući od malih nogu za sve kategorije HK SKP Poprad.

U prvoj slovačkoj Extraligi zaigrao je 1998/99. sezone kao 18-godišnjak. Tada je odigrao pet utakmica, ali je tu brojku već iduće sezone podebljao, te je sveukupno s doigravanjem sakupio 21 susret i postigao svoje prve golove i asistencije kao profesionalni igrač (tri gola, šest asista). U sezoni 2000./01. postao je standardni igrač Poprada u čijim se dresu zadržao još tri sezone, s tim da je sredinom sezone 2002/03. otišao u drugi slovački klub, u HC Košice (27 utakmica, jedan gol, tri asista) s kojima je tada osvojio drugo mjesto Extralige. Nakon toga se u sezoni 2003./04. vratio u Poprad gdje je u 57 susreta, uključujući doigravanje, postigao 15 golova i 19 asistencija, ali već sljedeće sezone nakon dvije odigrane utakmice matični klub je zamijenio s ruskim drugoligašem Neftianikom iz Lenjinogorska.

Za Lenjinogorsk je odigrao 21 utakmicu i ostvario 10 bodova (sedam golova i tri asista), da bi zatim ruski klub zamijenio poljskim prvoligašem Cracoviom iz Krakowa s kojim je i završio sezonu. Nakon ruskog i poljskog iskustva, u sezoni 2005./06. zaigrao je u češkoj Extraligi i u njoj se zadržao sedam sezona. Tijekom tih sedam sezona igrao je u dresu Trineca, Litvinova, Mlade Boleslavi, Plzena i Vitkovica, te je sveukupno skupio 417 utakmica, uključujući doigravanje, uz 84 gola i 84 asistencije. Ove sezone Tomas se vratio u Poprad, u svoj rodni grad i klub u kojemu je odrastao. U 48 susreta upisao je 24 gola i 14 asistencija, te mu je ovo, statistički gledano, najbolja sezona u karijeri.

Tomas će se "medvjedima" pridružiti u sljedećih nekoliko dana, kada se očekuje i njegova premijera u Medveščakovom dresu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter