Medvedev ugostio Deep Purple

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ispunio si je želju iz mladosti kada je u utorak navecer u svojoj lukusuznoj rezidenciji primio clanove britanskog hard rock benda Deep Purplea.

Medvedev (45) sa svojim je rock idolima popio caj. Karijeru Deep Purplea pratio je otkako je kao mladic slušao bend u svom malom stanu u Sankt Peterburgu, duboko iza željezne zavjese.

"U to doba, naravno, nisam mogao ni sanjati da cu sjediti s clanovima benda za ovakvim stolom", rekao je ruski predsjednik, prenosi agencija Interfax. Clanovima benda pokazao je da ima sve njihove ploce, kao i impresivnu kolekciju albuma drugih grupa.

Bubnjar Ian Pace Medvedevu poklonio par palica za bubnjeve, a pjevac Ian Gillan rekao je da dosad predsjednike država nije zamišljao kao rockere. Clanovi benda na zabavi su malo i zasvirali, a s njima je gitaru svirao i petnaestogodišnji sin ruskog predsjednika Ilja (15).

Za razliku od premijera Putina, koji najviše volio ruske domoljubne pjesme, Medvedev ne skriva da je rocker. Deep Purple je dosad na koncertima gledao cetiri puta. Prošle se godine u Sociju sastao s Bonom iz grupe U2.


Podijeli: Facebook Twiter