Medvedev naredio Putinu da provede smjene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev odredio je premijeru Vladimiru Putinu 1. srpanj kao rok za pocetak smjenjivanja ministara iz uprava državnih tvrtki, uljucujuci i mocnoga Putinova zamjenika Igora Secina.

Medvedevljev poziv Secinu i ostalim Putinovim saveznicima da se odreknu mjesta u upravnim odborima državnih tvrtki pokrenuo je nagadanja o tomu da predsjednik izaziva svojeg mentora na odmjeranje snaga prije predsjednickih izbora koji ce se održati u ožujku 2012.

Medvedev i Putin zajedno vladaju Rusijom otkad je Medvedev naslijedio Putina na mjestu predsjednika države 2008., no Putina veliki dio ruske javnosti i dalje doživljuje kao mocnijeg i utjecajnijeg politicara u odnosu na Medvedeva.

Putin i Medvedev najavili su da ce zajedno odluciti o tomu tko ce se iduce godine kandidirati na predsjednickim izborima.

Analiticari imaju razlicita mišljenja o tomu koliko je ozbiljan jaz zamijecen medu njima. Dio investitora i analiticara smatra da je razmimoilaženje u stavoviMa Putina i Medvedeva samo sofisticirana varka kako bi se stvorio dojam politickog natjecanja u zapravo vrlo strogo kontroliranom politickom sustavu.


Podijeli: Facebook Twiter