Međunarodno književno druženje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Knjižnica i književno svratište ZVONA i NARI organiziraju međunarodnu književnu večer koja će se održati u svratištu u utorak, 8. kolovoza s početkom u 20 sati. Druženje je zakazano s Jane Flett iz Berlina, Sinišom Stojanovićem iz Beograda i Benedekom Totthom iz Budimpešte.

Jane Flett je škotska autorica kraće proze koja iako živi u Berlinu, piše na materinskom engleskom jeziku, pa je 2015. dobila nagradu Indieberlin kao najbolja berlinska spisateljica engleskog jezičnog izraza alternativne književne scene. Rođena je 1984. u Škotskoj gdje je nastupala na raznim književnim festivalima (pa i na Edinburgh International Book Festivalu) te je 2009. dobila nagradu za mladu književnu nadu: New Writer Award koju dodjeljuje organizacija za promociju kulture knjige Scotish Book Trust. Prozu je objavljivala i na BBC radiju.

Siniša Stojanović dolazi iz Beograda. Pjesnik je i prozaik mlađe generacije (rođen 1981.), glazbenik koji je kao bubnjar svirao u četrdeset autorskih punk bendova, voditelj klupskih događanja, radio-voditelj, glazbeni producent i urednik. Do sada je objavio tri zbirke pjesama, a zapažen kritički uspjeh postiže prošle godine prvom knjigom proze naslova "Beogradska bilježnica" (2016.). Riječ je o fragmentiranim filozofsko-estetskim zapisima beogradske svakodnevice koje bilježi pripovjedač-svjedok dok se vozi u gradskim autobusima.

Benedek Totth rođen je 1977. u mađarskom Kaposváru te je književnu karijeru gradio prevođenjem djela poznatih imena engleske i američke književnosti kao što su: Cormac McCarthy, Aldous Huxley, Chuck Palahniuk and Hunter S. Thompson. Svoj prvi roman naslova "Holtverseny" Benedek je objavio 2014. pri vodećoj mađarskoj nakladničkoj kući Magvető Kiadó. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter