Međunarodni turnir na obnovljenom boćalištu

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Pučki sajam koji se već tradicionalno održava prve nedjelje u kolovozu pod pokroviteljstvom Mjesnog odbora Krušvari i Boćarskog kluba Krušvari obilježen je međunarodnim boćarskim turnirom na kojem je u Račičkom Brijegu sudjelovalo dvanaest ekipa.

Na prvo mjesto plasirala se ekipa BK Krušvari, na drugo Sloga Sveti Martin, na treće Žbevnica, a na četvrto mjesto ekipa Grožnjana. Uz misu, u sklopu svečanosti organizirana je rekreativna biciklijada kao i razne igre za djecu.

Održano je i međunarodno natjecanje u visećoj kuglani za slijepe i slabovidne osobe na kojem su sudjelovale ekipe udruga slijepih iz Slovenije, Pule i Rijeke, kao i domaćini iz Krušvari. Boćarski klub Krušvari još je 2009. godine u suradnji s Udrugom slijepih i slabovidnih Istarske županije uredio prostor kod stare škole u Račičkom Brijegu i postavio viseću kuglanu za slijepe. To je jedan od rijetkih rekreacijskih sadržaja za slijepe na buzetskom području, uz onaj u Domu za starije i nemoćne u Buzetu.

U sklopu tradicijskog sajma obilježen je ujedno dovršetak sanacije boćališta, a ovu zahtjevnu investiciju sanacije dva potporna zida i jedne boćarske staze, financijski je podržao Grad Buzet. U uređenje boćališta, kao i okoliša stare školske zgrade, koja se koristi kao prostor za MO Krušvari i sve ostale društvene, sportske i kulturne sadržaje, uključili su se i brojni mještani. Na svečanosti kojom je obilježen dovršetak radova bili su prisutni gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić i resorni gradski pročelnik Elvis Šterpin. (G. Č. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter