Međunarodni skup s vodećim dionicima iz sektora zdravstvenog turizma

Zdeslav Radovčić
Zdeslav Radovčić

Prestižna HTI (Health Tourism Industry) konferencija i u svom će se sedmom izdanju ponovno održati u Hrvatskoj, i to u hotelu Lone u Rovinju. Radi se o vodećem međunarodnom skupu ovakve vrste u Europi, koji će od  28. veljače do 2. ožujka 2017. okupiti važne dionike svjetskog zdravstvenog turizma iz privatnog i javnog sektora. Inovativni 3u1 integrirani skup uključuje još dva međunarodna događanja - ILHA (International Luxury Hotel Association) Summit i TTM (Taste the Mediterranean) Festival.

Trend u porastu

- Iznimno nam je drago da će se HTI konferencija ponovno održati u Hrvatskoj. To je jedan od najvećih B2B događanja koji okuplja relevantne predstavnike javnog i privatnog sektora na području zdravstvenog turizma. Upravo je zdravstveni turizam jedan od trendova koji je u porastu, a ovom konferencijom želimo dati priliku svim sudionicima za međusobno povezivanje, sklapanje suradnji i unapređivanje poslovanja. Vjerujemo da ćemo novim konceptom koji uključuje još dva međunarodna skupa pokazati da su inovativnost i edukacija također bitni segmenti zdravstvenog turizma, izjavio je Zdeslav Radovčić, predsjednik Uprave i osnivač HTI konferencije.

Sudjelovat će brojni profesionalni stručnjaci iz područja zdravstvenog turizma iz Europe, Azije, Afrike i Bliskog istoka, koji će kroz niz tematskih panela i prezentacija predstaviti najbolje prakse i primjere te istaknuti trendove i izazove industrije, a dolazak na konferenciju potvrdili su i službeni predstavnici Europske komisije, Europskog parlamenta i Svjetske asocijacije zdravstvenog turizma.

Cilj ove konferencije je omogućiti pružateljima usluga u industriji mogućnost za stvaranje novih suradnji, ostvarivanje kontakata s kupcima iz cijeloga svijeta, dijeljenje međusobnih iskustava te učenje o trendovima i prilikama na izazovnom tržištu.

Mediteranska prehrana

Inovativni koncept integriranih skupova uključit će i dva međunarodna događanja - European Luxury Hospitality Summit u organizaciji ILHA (International Luxury Hotel Association) i TTM Taste the Mediterranean Festival. European Luxury Hospitality Summit namijenjen je hotelima i hotelskim lancima, predstavnicima javnog sektora, putničkim agencijama, edukatorima, agentima i posrednicima u hotelijerstvu i ugostiteljstvu te ostalim dionicima kojima je cilj rast poslovanja vezanog uz industriju luksuznog hotelijerstva.

Taste the Mediterranean Festival predstavit će pak, kroz teorijske i praktične radionice, predavanja i seminare najboljih šefova kuhinja s Michelin zvjezdicama i nutricionista, mediteransku prehranu koju je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila najzdravijom na svijetu te je uvrštena na UNESCO-vu listu nematerijalne baštine. U sklopu programa bit će dodijeljena i priznanja najboljima u medicinskom, lječilišnom i wellness zdravstvenom turizmu.

HTI konferencija organizirana je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, a pokrovitelji su predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo turizma. Prijava na konferenciju moguća je putem Interneta na http://www.hticonference.com/register. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter