Međunarodni judo kamp i festival u Poreču

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Poreču je startao međunarodni kamp OTC "Going for gold" u organizaciji Europskog judo saveza u kategorijama seniori, seniorke, juniori U21, juniorke U21, kadeti U18 te kadetkinje U18, koji će se odvijati do 18. lipnja. Osim sportskog dijela, u programu je i judo simpozij te treća profesionalna konferencija o tom sportu pod nazivom "Primjenjivo istraživanje u judu". Usto, održat će se i 4. sportski judo festival.

Obiteljski kamp

- Četvrto izdanje sportskog judo festivala u organizaciji Europskog judo saveza i Hrvatskog judo saveza prava je prilika za kvalitetno obiteljsko druženje. Europski judo stručnjaci pripremili su seminare za polaznike svih uzrasta i prvi put judo seminar rezerviran samo za žene, saznajemo od Sande Čorak, predsjednice Hrvatskog judo saveza.

Dodaje da je jedan od njihovih najpopularnijih programa koji vode tijekom godine obiteljski kamp koji nudi roditeljima i djeci mlađoj od osam godina mogućnost da uživaju u judu. Treninzi su zabavni tako da djeca nauče sastavne dijelove ovog sporta, a roditelji su im partneri i osobni treneri. Zajedno uče i povijest, principe judo etike, izvođenje kreativnih zadataka, ovladavanje emocijama i znanjem, kao i kodom judoka - hijeroglifima i crtežima.

Na znanstvenom simpoziju bit će govora kako povezati znanost i istraživanje s judo praksom te kako ohrabriti suradnju i povezanost onih koji se bave istraživanjem i onih koji koriste rezultate istraživanja. Također, želi se podcrtati multidisciplinarnost juda kojeg se može promatrati ne samo s gledišta kineziologije, već i antropologije, psihologije, sociologije, ekonomije, menadžmenta, povijesti, obrazovanja i drugih disciplina.

Promocija sporta

Sve navedeno, poručuju organizatori, nastavak je brojnih aktivnosti koje Hrvatski judo savez poduzima za promociju ovog sporta i pozicioniranje Hrvatske kao važnog člana u svjetskoj judo obitelji. U tome velik doprinos ima i suradnja s Lagunom Poreč, u čijim se smještajnim i sportskim objektima ovi događaji odvijaju ovih dana. Kako ovaj festival izgleda u Poreču može se pogledati u promotivnom videu na internetskoj adresi http://www.judofestival.com/judo--family-in-porec-5037. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter