Međunarodni jazz koktel virtuoza

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Međunarodna ekipa jazz virtuoza, koji dva tjedna podučavaju u Ljetnoj jazz školi HGM-a u Grožnjanu, nastupila je u utorak na pozornici Balwan City u sklopu festivala Jazz is Back! BP.

Zvijezde večeri bili su švedski trubač Lasse Lindgren i američka pjevačica Kim Mayo, koji su nastupili uz sastav Jazz is Back! All Stars, sačinjen od pijanista Nevena Frangeša, basista Maria Mavrina, gitarista Elvisa Stanića i bubnjara Andresa Patricka Forera.

U prvom dijelu koncerta predstavio se trubač Lasse Lindgren. Sve redom iskusni glazbenici, grožnjanskoj publici predstavili su dobro znane jazz standarde poput «St. Louis Blues», «All The Things You Are» i «Tenor Madness», a Lindgren je pak predstavio i dio svog autorskog opusa – temperamentnu skladbu «Ice Eyes» i baladu «Song to My Friend».

Neki posjeteitelji su komentirali da ih je Kim Mayo u svom nastupu neodoljivo podsjećala na jazz divu Billie Holiday. Ona je donijela dašak starinske atmosfere američkih jazz klubova pedesetih godina uz izvedbu skladbi «The Man I Love», «Bye Bye Blackbird», «All of Me» i drugih. Publika ju je dozvala i na bis, te je ona uz pratnju pijaniste Nevena Frangeša izvela klasik «Sophisticated Lady».

U srijedu nastupa Borna Šercar's Jazziana Croatica, a u četvrtak Maaike den Dunnen International Quintet. Ulaz na sve koncerte festivala Jazz is Back! BP je besplatan, a svi koncerti počinju u 21.30 sati. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter