Medunarodni festival delicija u Medulinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodni festival delicija odnosno maslinovog ulja, vina te slanih i slatkih proizvoda organizira Opcina Medulin, a održat ce se u subotu i u nedjelju na medulinskoj rivi.

Posjetitelji ce moci degustirati vino i maslinovo ulje Agroprodukta, pršute i suhomesnate proizvode OPG-a Buršic, vino i rakiju OPG-a Benazic, kozji sir OPG-a Martinovic, med i medarske proizvode OPG-a Štokovic, kravlji sir OPG-a Peršic, ulja clanova udruge Ulika, med, džemove i ulja OPG-a Farina, dok ce OPG Pekica izložiti proizvode od lavande.

Uz neke od klasicnih istarskih jela poput maneštre, kapuza, fritaje sa šparogama, pedoca, srdela i lignji na žaru, posjetitelji ce moci kušati i jela od gljiva koje ce pripremiti gljivarska udruga Suncica. Clanice sindikata umirovljenika Opcine Medulin pripremit ce domace kolace, dok ce udruge Medulinart, Rotonda, Valeria te Obrt Luisa prezentirati svoje umjetnicke rukotvorine.

Festival je dio završne konferencije projekta Agri Twin koji se financira iz EU programa "Europa za gradane". U sklopu projekta u subotu ce se održati i svecano bratimljenje Medulina s opcinama Dojran iz Makedonije i Montecarotto iz Italije.

Tijekom dvodnevne manifestacije u šatoru na rivi predstavljat ce se tipicni proizvodi iz Hrvatske, Italije, Madarske i Makedonije, od ulja, vina, slanih i slatkih delicija do suvenira i folklora.

Prezentacije i degustacijae pocinju u subotu u 11 sati, medunarodno natjecanje u pripremi brodeta održat ce se u 14 sati, a dodjela nagrada i priznanja za najbolje ekstra djevicansko maslinovo ulje "Ulika" 2012" u 18 sati. Domjenak uz Duo Magnoliju i Vesnu Nežic Ružic pocinje u 20 sati.

Nedjelja pocinje u istom tonu jer je u 11 sati prezentacija proizvoda, a pola sata kasnije degustacija ulja. U podne se ocekuje nastup rock benda Mendula i udruge Sakramenski, a u 14 sati pocinje natjecanje nacelnika pobratimljenih opcina u pecenju palacinki. (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter