Međunarodni dan plesa obilježen u INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Međunarodni dan plesa obilježen je cjelodnevnim programom u subotu u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula čime se pokušalo približiti ples svima koji su htjeli nešto naučiti o tome a moglo se naučiti i kroz teoriju i kroz praksu. Počelo je s plesnom povorkom, a završilo se izvedbom plesne predstave „Zatvaramo!“ koja je izvedena i u petak za pulske srednjoškolce.

U subotu između 11 i 12 sati polaznici radionice scenskog pokreta dramskog studija (voditeljica Andrea Gotovina) izveli su pokretnu instalaciju. Kao grupa, koncentrirano i mirno kretali su se pulskim centrom te koristeći minimalne fizicke akcije privlačili su pozornost slucajnih prolaznika. Na nekoliko punktova povorka bi se zaustavila te izvela kratki improvizirani performans.

Nakon toga na petom katu INK-a održala se radionica kreativnog plesa koji je vodila Andrea Gotovina a koja je bila otvorena za plesačee i neplesače željne nečeg novog, otvorenog i kreativnog pa je tako sudjelovalo 19 polaznika.

Od 17-19h bio je otvoren show room u maloj dvorani kazališta INK gdje su gledaoci i posjetitelji kazalista mogli prepustiti se video kolazu plesnih predstava koje su nastale u produkciji INK u zadnjih deset godina i tako dobiti uvid koji su plesači, koreografi, autori ostavili za sobom trag na pulskoj plesnoj sceni. Potom je na red došao jedan intimistički glazbeno-scenski performans Carlosa Andresa Fagina i Darka Japelja kroz koji je odata počast suvremenom plesu i njegovim velikanima kao što su Isadora Duncan, Pina Bausch, Mary Wigman i druga značajna imena. Dan je zaokružen, ili mogli bi reći zatvoren izvedbom predstave „Zatvaramo!“ autorice i koreografkinje Andree Gotovine koja je predstavu osmislila u suradnji s izvođačima, mladim polaznicima i polaznicama plesne skupine Dramskog studija INK-a koji sudjeluju u ovoj dinamičnoj predstavi. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter