Međunarodni dan obitelji u Šijanskoj šumi

Predstava "Princeza žabarica" Udruge Birikina u Šijanskoj šumi
Predstava "Princeza žabarica" Udruge Birikina u Šijanskoj šumi

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji, Obiteljski centar Istarske županije i Grad Pula organizirali su danas prigodan program za djecu i njihove roditelje u Šijanskoj šumi.

Sunčano i toplo vrijeme konačno je išlo na ruku mnogim obiteljima koje su odlučile subotu prijepodne provesti u prirodi. Za to su se pobrinuli Pulasport, Grad Pula, Birikina, Dječji vrtić Petar Pan iz Vodnjana i Obiteljski centar Istarske županije koji ovih dana obilježava petu obljetnicu postojanja.

Upravo je Centar u suradnji s Pulasportom organizirao biciklijadu i utrku u kojima je sudjelovalo 15-ak djece koja su pokazala svoje vještine vožnje bicikla, ali i brzinu kada je to trebalo.

Na drugoj strani livade u Kaiserwaldu, na pozornici su nastupili mališani iz vodnjanskog vrtića Petar Pan koji su u tradicionalnim istarskim nošnjama pokazali što su naučili u folklornoj radionici za što su bili nagrađeni velikim pljeskom.

Još više roditelja i djece okupilo se upravo na vrijeme da pogledaju predstavu pulske Birikine, "Princeza žabarica". Ova Udruga za poticanje kreativnosti i multikulturalnosti zabavnom je predstavom o razmaženoj princezi razveselila mališane. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter