Medulinsko vijece: Zlatic umjesto Lorencina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi predsjednik Opcinskog vijeca Medulina je 37-godišnji Marko Zlatic iz Pomera, privatni poduzetnik i vlasnik tvrtke u Puli, clan predsjedništva medulinskog IDS-a. Na toj je funkciji Zlatic zamijenio Darka Lorencina, kojem je mandat predsjednika stavljen u mirovanje jer je imenovan pomocnikom ministra gospodarstva.

Zlatic je najprije verificirao svoj vijecnicki mandat, što su vijecnici jednoglasno prihvatili, no Emil Jukopila (nositelj Nezavisne liste) najavio je da ce biti suzdržan kod glasanja o novom predsjedniku jer ga ne poznaje, buduci da ranije nije bio vijecnik.

Nacelnik opcine Medulin Goran Buic komentirao je da ce Zlatic, koji je i clan Školskog odbora medulinske osmoljetke Mate Demarina te suraduje s Opcinom na projektu energetske ucinkovitosti sustava javne rasvjete, u vijece donijeti novu energiju.

Sporna tocka s proteklog vijeca, izvješce o godišnjim programima Javne ustanove Kamenjak u 2010. godini, odbijena je s pet vijecnickih glasova za i devet suzdržanih, a oko poslovanja te ustanove bilo je i najviše rasprave. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter