Medulinski taktički dril za igrače Istre 1961

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako se po jutru dan poznaje, još će nogometaši Istre 1961 zažaliti za onim dijelom priprema koji su odradili na "Drosini" i tijekom kojeg je prevladavalo dosadno trčanje u krug i druženje s utezima.

Naime, već prva dva dana boravka u Medulinu Igor Pamić je zorno dao do znanja svojim pulenima da ih neće štedjeti te da im je bolje da što prije usvoje sve njegove zamisli ili im neće biti lako. Naravno, zasad u tome najviše ispaštaju novaci, prvenstveno Janjušević koji je jučer "glumio" ozlijeđenog Radonjića i za svaki loše odrađeni zadatak bio "nagrađen" sprintovima uz aut liniju. A nije da ih nije bilo.

Umjesto laganog uhodavanja, "zeleno-žuti" su već u ponedjeljak popodne krenuli punom parom. Treniralo se istovremeno na dva terena, "trojci" i "četvorci", igrači su bili podijeljeni u dvije skupine i radile su se serije u trajanju od osam minuta između kojih je bilo po četiri minute da se malo uhvati zraka.

Na "trojci" se igrao nogomet visokog ritma s puno trke na skraćenom terenu, dok su na "četvorci" igrači trčali sto metara s loptom, a potom bi na red došao ubačaj kojim se "tražio" suigrač ispred gola. Uslijedio bi udarac, a onda bi "egzekutor" uzimao loptu, s njom trčao do drugog gola i opet sve ispočetka. Kad bi se osmominutna serija okončala, zamijenili bi se tereni i nastavilo bi se u istom tempu.

Jučerašnji program jutarnjom matinejom u osam sati otvorili su Radonjić, Vučko i Janjušević, kojima je Paminjo za ovaj tjedan odredio dodatni rad u vidu odrađivanja trkačkih dionica. Sat i pol kasnije, ovom trojcu se pridružio i preostali dio "zeleno-žute" karavane, koja je najprije odradila zagrijavanje pod paskom pomoćnog trenera Miroslava Kuljanca, a onda ih je pod svoje uzeo Paminjo te s njima odradio jednosatni taktički trening.

Igrači su bili podijeljeni u dvije momčadi, "narančaste" i "žute", radilo se na "trojci", a trening je svojim većim dijelom bio koncipiran tako da novim licima u "zeleno-žutoj" svlačionici što više približi taktičke zamisli s kojima će se susretati kad ih na proljeće "div iz Žminja" gurne u vatru. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter