Medulinski rotor pred dovršetkom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Postavljanjem horizontalne signalizacije i gradnjom nogostupa prema Biškupiji finiširat ce se radovi na medulinskom kružnom toku. Trebali su biti gotovi još prije novogodišnjih praznika, no gradnja je vec u startu kasnila jer je mehanizacija izvodaca radova, pulske Ceste, bila raspršena po gradilištima. Uslijedili su zatim kolektivni godišnji odmori pa su se i radovi razvukli, kako saznajemo od medulinskog donacelnika Damira Demarina.

Prva faza projekta bila je gradnja 47 parkirnih mjesta uz vrtic, što je koštalo 459 tisuca kuna. Potom je raspisan natjecaj za sam kružni tok i prometnicu oko vrtica, a posao je dobila Cesta. Vrijednost ugovorenih radova, koji su poceli pocetkom studenog, iznosi 3,8 milijuna kuna.

Gradnjom prometnice oko vrtica cesta izmedu škole i vrtica postaje pješacka zona, cime se školska i predškolska ustanova spajaju u cjelinu, što ce donijeti i vecu sigurnost za djecu.

Uz gradnju prometnice i rotora, po nalogu MUP-a izgraden je i nogostup uz županijsku cestu do raskrižja ulica Munida i Livadice. U trasi oko vrtica izgradena je oborinska odvodnja na potezu prema Biškupiji kao i dio kanalizacijske mreže. Postavljena je javna rasvjeta uz prometnicu oko vrtica, a za potrebe izgradnje kružnog toka pet stabala je premješteno, tri u dvorište vrtica i dva kod autobusnog stajališta na Ližnjanskoj cesti.

Iako je postavljanje horizontalne signalizacije trebalo poceti u utorak, kratkotrajno pogoršanje vremena to je odgodilo pa se pretpostavlja da ce rotor biti dovršen sljedeci tjedan. Ozelenjivanje površina i postavljanje sustava navodnjavanja pricekat ce pak toplije dane. (Tatjana GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter