Medulinski nogometaši dobili novu opremu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

IDS-ov kandidat za načelnika Općine Medulin Simeone Šime Ukotić i predstavnica poduzeća Navicula Azemina Vugdalić donirali su danas nogometnom klubu Medulin dresove, lopte i trenerke za sve uzraste nogometaša.

Bila je ovo simbolična gesta daljnjem razvoju i popularizaciji rekreativnog sporta na ovom području, budući da je tvrtka Navicula zainteresirana za ulaganje u sportski kompleks na području Medulin istok.

- U našoj općini djeluju mnogi sportski klubovi koje je IDS oduvijek podržavao i potpomagao u njihovom radu. Tako ćemo nastaviti i u budućnosti jer sport nije samo rekreacija i natjecanje, kroz sport odgajamo i obrazujemo naše najmlađe.

I zato je jedan od primarnih zadataka općine da osigura infrastrukturu koja pruža kvalitetne uvjete za razvoj i popularizaciju sporta, pogotovo među najmlađim stanovnicima naše općine, rekao je Ukotić.

Dodao je da su proračunska izdvajanja za sport već duže vrijeme predmet rasprave među mještanima, a njegov je stav da ona moraju biti veća, ali i da sport može biti samoodrživ. Tragom toga, lani su pokrenuli razgovore s tvrtkom Navicula s ciljem stvaranja jedne nove gospodarske, turističke i rekreativne zone u Medulinu koja bi vratila ovo mjesto na kartu svjetskog sportskog turizma.

Sportski centar bi se trebao prostirati na 12 hektara zemljišta u blizini kampa Kažela, a u njemu bi se nalazila dva nogometna igrališta, profesionalna atletska staza, zatvoreni i otvoreni tereni za odbojku, košarku i mali nogomet, te 25-metarski otvoreni bazen i 50-metarski zatvoreni bazen, uz koje bi se nalazili i popratni sadržaji poput teretane, saune, biciklističke staze, šetnice i drugo.

- Ovaj projekt na kojem radimo već duže vrijeme rezultirao je sklopljenim ugovorom između općine Medulin i tvrtke Navicula o izradi UPU-a zone sporta i rekreacije Medulin Istok, zgotovljenim idejnim rješenjem i pokrenutom izradom izvedbenog projekta.

Započeto planiramo završiti u slijedećem mandatu za koji ne sumnjamo da ćemo dobiti veliku podršku mještana, a realizacijom takvog projekta osigurat će se potrebna infrastruktura za djelovanje većine klubova i sportskih udruga, rekao je Igor Lorencin, direktor Medulinske Rivijere. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter