Medulinske maškare gospodare i Ližnjanom

Medulinci su preuzeli i ključeve općine Ližnjan jer je tamo raspuštena vlast (Dejan ŠTIFANIĆ)
Medulinci su preuzeli i ključeve općine Ližnjan jer je tamo raspuštena vlast (Dejan ŠTIFANIĆ)

Općinom Medulin od jučer vladaju maškare kojima je u općinskoj vijećnici ključeve predao načelnik Goran Buić. I ove su godine predstavnici medulinskih, banjolskih i pomerskih maškara preuzeli dva ključa, a kako je rekao pustonačelnik Marko Ukotić, jedan je medulinski, a drugi ližnjanski ključ.

- Izlazimo svojim kolegama iz Ližnjana u susret jer tamo im nima ki predati ključe. A ki zna ko ćemo i mi kemu imati za dati ključ? Ako je smjenjena načelnica, forši je smijenjen i pustonačelnik. Vidit ćemo. U svakom slučaju, pozivamo i Ližnjance da nam se pridruže na medulinskoj placi, mi nećemo poć u Ližnjan ako nas zovu jer se ne bimo snašli s njihovim stradarijem, kazao je Pustonačelnik.

Medulinci pozivaju Ližnjance u goste

Načelnik Goran Buić upitao je svog pusnog zamjenika da predstavi svoj program rada, na što je ovaj odgovorio da će nakon primopredaje ključeva općine odmoriti, pa će zatim ići na ručak, pa će nakon ručka malo "prikinuti", a zatim slijedi večera. Aktualni pustonačelnik, kako i priliči, u svojoj "vladi" ima počasnog predsjednika, tajnika i ministra od maškara, a ovaj posljednji će ujedno, kako je najavljeno, biti tužitelj pustu, dok će mu počasni predsjednik biti branitelj.

- Moj tim i Tim dobro surađuju, ali se malo slabije razumiju, pa smo mišljenja da bi trebalo čim prije početi raditi na medulinsko-engleskom besidarniku. Uglavnom, od danas očekujte veselje u Medulinu, barem do 9. veljače, a pokle tega očekujte krv i znoj, našalili su se zajedno pustonačelnik i načelnik Buić.

Šentenca u utorak 9. veljače

Maškarani program na području općine Medulin započinje u subotu 6. veljače u Pomeru i Banjolama gdje će se tijekom dana održati fešte za malu i veliku djecu, a u večernjim satima i za odrasle, a sve to u organizaciji mjesnih odbora i udruge mladih Frašker iz Banjola. U utorak 9. veljače od 16 sati na Placi u Medulinu održat će se pod šatorom "Male maškare" za najmlađe iz svih mjesta općine, a maškarana će povorka krenuti iz DV Medulin u 15 sati. Od 19 sati šator na Placi zauzimaju "Velike maškare" iz Medulina, Banjola i Pomera.

Ove će godine, nakon tradicionalne šentence i paljenja pusta za kojeg se šuška da je ove godine debelo kriv i da mu nema spasa, svi moći uživati u velikoj fešti do kasnih noćnih sati uz DJ Nikolu z Kukurini i glazbeni sastav Vatrogasce. Pokrovitelj svih događanja za maškare 2016. je Općina Medulin. (Patricija SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter