Medulinska škola na listi čekanja

Nadogradnja medulinske škole još na čekanju (T. GRBIĆ)
Nadogradnja medulinske škole još na čekanju (T. GRBIĆ)

Dogradnja medulinske Osnovne škole Mate Demarina i gradnja školske dvorane i dalje su među projektima koji će se financirati po modelu javno-privatnog partnerstva, odgovor je koji smo dobili iz nadležnog županijskog odjela. Naime, ovih dana su se pojavile informacije da je medulinska škola "ispala" sa županijske liste utvrđenih prioriteta, odnosno projekata koji se financiraju po modelu javno-privatnog partnerstva.

No, do toga neće doći tako skoro jer su u prvoj grupi projekata pulska Medicinska škola i bujska škola Mate Balote čiji je osnivač Županija te gradnja nove škole i dvorane na Finidi i rekonstrukcija područne škole u Žbandaju čiji je osnivač Grad Poreč. To znači da je za ostale škole, među kojima je i medulinska, u 2013. predviđena tek izrada idejnih projekata, dobivanje suglasnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te ishodovanje lokacijske dozvole.

Zašto je medulinska škola tek na listi čekanja, pitali smo medulinskog načelnika Gorana Buića.

- Općina iz godine u godinu predviđa sredstva, oko 70 tisuća kuna, odnosno kapitalnu pomoć Županiji za izradu idejnog projekta nadogradnje škole, no dosad nikako da postignemo dogovor o prebacivanju sredstava na račun Županije. Nemam riječi za to jer na kraju nismo uspjeli potrošiti novac predviđen za idejna rješenja za školu te krenuti u ishodovanje lokacijske dozvole. Za školsku dvoranu postoji idejno rješenje, a proračunom smo za ovu godinu predvidjeli i sredstva za reviziju tog projekta, odnosno manje izmjene, rekao je medulinski načelnik. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter