Medulinska rivijera prešla 2 milijuna nocenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medulinska rivijera koja obuhvaca turisticka mjesta Medulin, Premanturu, Banjole, Vinkuran, Pješcanu uvalu i Pomer ostvarila je u 2011. više od dva milijuna nocenja, tocnije 2.048.770 do kraja studenog odnosno 128.600 nocenja više nego lani i prešla u novi turisticki razred.

Tim povodom su na nedavnoj svecanosti u hotelu Medulin uruceni cekovi od tisucu i pol kuna Liviani Mandalinic iz Medulina, Zori Rakic iz Premanture, Diani Mevis Grbavcic iz Banjola, Jadranki Vukmirovic iz Pomera, Ani Antic iz Pješcane uvale te Mireli Bizjak iz Vinkurana.

Zahvalnice za poseban doprinos ostvarenju dva milijuna nocenja urucene su aparthotelu Del Mar, kampu Stupice te turistickoj agenciji Luna Rossa. Posebno priznanje za izuzetne rezultate ostvarene na britanskom tržištu dobio je hotel Medulin. Direktor Turisticke zajednice Aldo Dobrovac, prisjetio se prvih dana od osnivanja ureda 1993. godine. Bilo je to vrijeme rata te je situacija bila poprilicno depresivna, a turisti su u velikom luku zaobilazili ratom zahvacenu zemlju.

- Te smo godine krenuli u agresivnu turisticku promidžbu, i organizirali prezentacije diljem Europe te dane istarske kuhinje u Italiji, Njemackoj, Austriji. Napravili smo prvi image katalog za koji smo dobili i nagradu te potaknuli udruženo oglašavanje privatnih i društvenih turistickih subjekata. Sredinom devedesetih problem je bila zapuštenost turistickih mjesta, a smeca je bilo posvuda i zato smo u suradnji sa školom i udrugama organizirali ekološke patrole. Tako je nastala danas svima poznata akcija "Neka moja Istra blista" po cijem je uzoru nastala i akcija "Volim Hrvatsku", rekao je Dobrovac.

S obzirom na ostvarenih dva milijuna nocenja medulinski TZ ce razmisliti što dalje o master planu razvoja turizma. Analizirat ce se turisticka ponuda i zahtjevi tržišta, kako bi se povecao proizvod i osigurao održivi razvoj za nasljednike.

- Opcina Medulin ima izvrsnu mikro klimu, Kamenjak je jedna od deset najpoželjnijih destinacija na svijetu, i sada je zaista trenutak da odlucimo što i kako dalje, dodao je Dobrovac. Podsjetio je i da je TZ izdvajao dodatna sredstva za uredenje turistickih mjesta pa je tako uredena riva u Medulinu, javna plaža Bijeca, zelene površine u mjestu i fasada crkve Sv. Agneze.

U Premanturi je ureden park na ulazu kao i trg kod društvenog doma. U Banjolama je izgradena prilazna cesta kampu Indije te teniska igrališta, a u planu je biciklisticko pješacka staza do Kamika. U Pješcanoj uvali je izgraden potporni zid na plaži te rekreativna zona. U Pomeru je ureden mjesni trg te djecje igralište dok je u Vinkuranu u tijeku uredenje igrališta. (Tatjana GRBIC)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter