Medulinska rivijera otvara kamp u Pomeru?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medulinska rivijera nova je tvrtka komunalnog poduzeca Albanež osnovana prije tri tjedna s ciljem otvaranja kampa Pomer. Tu je odluku donio medulinski nacelnik Goran Buic, jedini clan Skupštine Albaneža.

"Tvrtka je registrirana za turisticku djelatnost, a da bi pocela raditi, ceka se još da Ministarstvo turizma obavi kategorizaciju kampa Pomer. Obvezu upravljanja kampom nisu mogla preuzeti opcinska poduzeca Albanež i Buža jer im djelatnost nije turisticka.

Usto, iako smo htjeli da se osnuje nova opcinska tvrtka uz suglasnost Opcinskog vijeca, od odvjetnika sam dobio informaciju da je to kršenje zakona jer Opcina ne može osnovati tvrtku za turisticku djelatnost. Želimo spasiti kamp Pomer, koji je zatvoren, a uvjet da dobijemo upravljanje nad njim je osnivanje firme", kaže Buic.

U ideju o osnivanju Medulinske rivijere bile su ukljucene sve politicke opcije, a nositelj NL-a Emil Jukopila na posljednjoj sjednici Opcinskog vijeca naglasio je da je njihova želja bila da se firma registrira baš preko Opcine. Prijedlog da se tvrtka osnuje u okrilju Albaneža potekla je od Darka Lorencina, predsjednika vijeca, koji je na sjednici naglasio da se radilo samo o prijedlogu te da kao politicka opcija IDS ne preuzima nikakvu odgovornost za taj cin.

Za direktora tvrtke izabran je vijecnik Igor Lorencin (HDZ), što je Gorana Žmaka (IDS) potaknulo na pitanje o sukobu interesa. Prema nacelnikovim rijecima, tvrtku nije osnovala direktno Opcina te sukoba interesa nema, ali cim se dobije kategorizacija, on ce dobrovoljno odstupiti s vijecnickog mjesta.

Potvrdu toga dobili smo od Lorencina jer ne želi, kako kaže, bilo kakve sumnje i predbacivanja u tom smislu. Na pitanje treba li raspisati natjecaj za direktora, Buic je odgovorio da ga, prema Zakonu o trgovackim društvima, nije potrebno raspisati, vec ga izabire osnivac, odnosno direktor Albaneža.

Osim direktora, firma ima i nadzorni odbor u koji su ušli Marko Zlatic (IDS), Claudio Zuccon (NL), Dubravko Stanko (NL), Maja Šaric Dikovic (SDP). Za predsjednika je izabran Robert Stanic kao nestranacka osoba.

Kamp Pomer ovo ljeto je zatvoren zbog stecaja Pomerturista, koji je bio dugogodišnji najmoprimac kampa, nakon cega je nekadašnji najmoprimac Arenaturist ponovno ušao u posjed kampa, iako nije uspio dobiti potrebnu kategorizaciju. Nedavno je zatvorio kamp, odnosno zabranio ulaz gostima, što je izazvalo brojna negodovanja, posebice paušalaca.

"Arenaturist nema apsolutno nikakva prava išta poduzimati u vezi s kampom i sve što sada tamo cine, cine bespravno jer nisu sklopili ugovor o najmu zemljišta s Republikom Hrvatskom. Tvrtka Medulinska rivijera dobit ce uskoro kategorizaciju i ponovno staviti kamp u funkciju", zakljucio je Buic.


Podijeli: Facebook Twiter