Medulinska klapa Škerac srebrna u Perastu

Članovi klape Škerac s osvojenom nagradom
Članovi klape Škerac s osvojenom nagradom

Medulinska klapa Škerac osvojila je srebrno odličje "Peraški kampanio" na ovogodišnjem 13. međunarodnom natjecanju klapa u Perastu u Crnoj Gori.

Klapa iz Medulina nastupila je u kategoriji mješovitih klapa s pjesmom "Slatko spavaj, dušo draga", a riječ je o obaveznom bokeljskom napjevu izabranom iz Peraškog zbornika i skladbom "Od zlata su prami tvoji". Na revijalnoj večeri festivalskog zatvaranja klapa Škerac izvela je zavičajne skladbe: "Kad ja proninojden" i "Zrasla mi ladonja". Klapu čine Mladen Sacco, Ronald Macan, Slavko Milovanović, Mihael Idžaković, Vedran Korva, Andrej Ahačić te prof. Diana Mirković, voditeljica klape.

- Uspjeh posebno raduje jer je ovo bilo prvo natjecanje klape Škerac koja djeluje od 2010. godine kao sekcija u DKUS-u "Mendula" iz Medulina, rekao je Vedran Korva.

Festival u Perastu održan je od 27. do 29. srpnja, a prve natjecateljske večeri nastupale su ženske i mješovite klape, a druge večeri muške klape, te je predstavljena i kategorija nove klapske skladbe. Zadnji dan festivala izvodile su se zavičajne pjesme  Ovogodišnji 13. međunarodni festival klapa u Perastu okupio je oko  300 pjevača iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Klapa Štorija iz Kaštel Kambelovca pobjednik je u kategoriji ženskih klapa. Drugo mjesto pripalo je ženskoj klapi Ventula iz Splita, a treće Divi iz Širokog Brijega.

U kategoriji mješovitih klapa nije dodijeljena prva nagrada. Drugo mjesto pripalo je klapi Škerac iz Medulina, a treće klapi Kurenat iz Solina s Mljeta. Prvo mjesto u kategoriji muških klapa pripalo je klapi Morbin iz Humca na Braču,  drugo  klapi Kaše iz Dubrovnika, a  treće klapi Podvorje iz Kaštel Sućurca.

Žiri je radio u sastavu: dr. Nikola Buble, Dušan Šarac, mr. Sara Dodig, Janes Vlašić, dr. Jakša Primorac, dr. Zlata Marjanović i Zlatko Baban. (B. Ć. J.


Podijeli: Facebook Twiter