Medulinska klapa Škerac snima CD

Medulinska klapa Škerac
Medulinska klapa Škerac

Na rivi u Medulinu ovaj je tjedan počelo snimanje CD-a lokalne klape Škerac. Riječ je o samostalnom live CD-u gdje će se naći nekoliko a cappella tradicionalnih pjesama, kao i onih popularnih zabavnih s pratnjom banda i dvije autorske na medulinskom dijalektu.

Članovi pratećeg banda bili su Sandro Božić - klavijature, Dean Vitasović - bas gitara i Erik Vojak- bubnjevi. Za live snimanje i produkciju se pobrinuo Matej Kovše iz Maribora. Klapa još sprema za studijsko snimanje dvije autorske pjesme u JM Sound studiju u Zagrebu. Pokrovitelj projekta je Općina Medulin u cijelosti, a promocija CD-a očekuje se u listopadu ove godine.

Klapa Škerac nastala je 2010. godine. Čine je sedam članova od kojih prvi tenor pjeva ujedno i voditeljica klape Diana Mirković. Druge tenore pjevaju Mladen Sacco i Ronald Macan, baritone Slavko Milovanović i Mihael Iđaković, a bas vokale Vedran Korva i Andrej Ahačić. Do sada je klapa imala veliki broj nastupa na području općine Medulin te diljem Hrvatske i šire. U svojem repertoaru gaji tradicionalne pjesme, vlastite melodije bazirane na tradicijskom zvuku, obrade popularnih skladbi…

Međunarodni festival klapa u Perastu prošle godine je klapi Škerac bilo prvo natjecateljsko iskustvo na kojemu je osvojila nagradu kao najbolja mješovita klapa.

No, članovi ove klape vele da im festivali nisu toliko bitni jer da pjevaju zbog ljubavi prema pjevanju. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter