Medulinska jedrilica "doplovila" na Kronplatz

Promocija Medulin Rivijere na snijegu
Promocija Medulin Rivijere na snijegu

Na popularnom talijanskom skijalištu Kronplatz koji ove godine bilježi rekord od 25.252 skijaša u jednome danu, ovih je dana održana četverodnevna prezentacija Medulin Rivijere. Turistička zajednica općine Medulin, organizator promocije Medulin Rivijere, stigla je na Kronplatz drugi put ove godine s vrhunskim delicijama - četiri dana na skijalištu na 2.250 metara nadmorske visine skijašima su nudili pršut, kobasice, sir, oštrige i vrhunsko maslinovo ulje uz malvaziju i teran. Kamenice su bile poslužene s pjenicom od koromača, prema receptu Annamarije Dobrovac koji je dodatno pobudio zanimanje posjetitelja. Skijaši su posebno bili oduševljeni rezanjem pršuta „na ruke“, očito naviknuti da se ta delicija reže strojno. A gurmani znaju da je istarski pršut najbolji kad se reže nožem.

Pršut, oštrige i maslinovo ulje

Tradicionalno na Kronplatzu je postavljena i jedrilica za koju je bio zadužen friško diplomirani magistar nautike i budući pomorac Deni Jurlina. Skijaši se vrlo rado slikaju uz jedrilicu, i ona kad god „doplovi“ na Kronplatz izazove veliku pozornost. O animaciji i informiraju posjetitelja ovog skijališta bila je zadužena Iva Vitasović, a gosti su bili impresionirani činjenicom  što mogu razgovarati s djevojkom koja je na naslovnici immage kataloga Medulin Rivijere i na portalu njihovih WEB stranica. Članovi ekipe koja predstavlja Medulin Rivijeru na Kronplatzu svi rade sve - otvaraju oštrige, režu pršut i sir, poslužuju vino, daju informacije i fotografiraju skijaše s jedrilicom u pozadini što najveći dio njih i traži.

- Ranija predstavljanja pokazala su da poveći broj ljudi s nevjericom prima informaciju da su istarska maslinova ulja među najboljima na svijetu, baš zbog toga, veli direktor Turističke zajednice Medulin Aldo Dobrovac, ovoga puta donijeli su i najpoznatiji vodič o maslinovim uljima "Flos Olei" i dva visokorangirana ulja s 96 i 97 bodova.

Kronplatz na ljeto dolazi u Medulin

Sada nam svi vjeruju, kaže Dobrovac, prepričavajući da su bez daha ostali "nevjerni Tome" kojima su u ovom svjetskom vodiču izbrojili 60 predstavnika Istre nasuprot  59 predstavnika razvikane Toscane. U vrijeme održavanja promocije Medulin Rivijere na vrhu se Kronplatza održavala još jedna atraktivna manifestacija - Snow Rugby Plan de Corones. Radi se o inačici beach rugbya, a natjecale su se četiri ženske ekipe. Natjecanja su se prenosila i direktnim streamingom, pa su se i kadrovi Medulin Rivijere “ukazali” u ovim prijenosima. Gostoljubivost će svojim domaćinima TZ Medulin uzvratiti ovoga ljeta. Naime, Skirama, koja je između ostalog,  zadužena i za promociju Kronplatza najavila je ovog ljeta dolazak u Medulin u nekoliko navrata gdje će promovirati skijalište uz njihove gastro specijalitete. Skijalište Kronplatz iznimno je popularno i među hrvatskim skijašima, ali da bi ostali pri vrhu stalno ulažu u skijašku infrastrukturu. Ove je godine otvorena nova staza Hinterberg, a za narednu godinu najavljuju gradnju muzeja na vrhu skijališta u zgradi nekadašnje stanice gondole, restorana i prenoćišta koji su godinama zatvoreni. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter