Medulinska cesta s novim rotorom otvorena za promet

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Unatoč najavama da bi radovi na izgradnji i uređenju nove pristupne ceste prema Kaštijunu iz pravca Medulinske ceste, što uključuje i izgradnju novog rotora na raskrižju prema Šikićima, trebali trajati do 23. prosinca, ta je prometnica u ponedjeljak, nenadano, čak i prije podneva puštena u promet. Kako smo se i sami uvjerili, novi kružni tok napravljen je točno na raskrižju Medulinske, ceste prema Šikićima i nove pristupne prometnice prema Županijskom centru za odlaganje otpada Kaštijun. A automobili su uredno prolazili!

Još se (g)radi

Inače, ova je prometnica za promet zatvorena početkom prosinca "zbog potreba izvođenja radova na rekonstrukciji raskrižja Medulinske ceste i pristupne prometnice Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun u izgradnji". No, već u ponedjeljak je, na radost brojnih vozača, otvorena za promet, iako je vidljivo da radovi na samoj dionici prema Kaštijunu još traju. Stoga je od Grada Pule stigla obavijest da vozači tim raskrižjem i dalje prometuju oprezno "s obzirom da su pristupna prometnica kao i sam rotor još uvijek dio gradilišta".

Dionica nove pristupne ceste bit će zapravo ulaz i izlaz s Kaštijuna u dužini od 1.900 metara. Izvođač radova je pulska tvrtka Cesta, projektanti su Via ing, El Roy i Vodovod iz Pule te Spi iz Medulina. Za nadzor je odabrana tvrtka Burić iz Pule. Radovi, vrijedni više od 10 milijuna kuna, financira tvrtka Kaštijun, a sredstva su osigurana iz kredita Europske investicijske banke. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA


Podijeli: Facebook Twiter