Medulincima zlato i dva srebra u Villachu

Darko Privrat
Darko Privrat

Šestorica veslača Medulina nastupila su proteklog vikenda na velikoj, 51. međunarodnoj regati na jezeru Ossiacher pokraj Villacha ostvarivši odlične rezultate u konkurenciji 1.800 veslača iz devet zemalja.

Medulinci su nastupili s tri posade, skifom i dva četverca na pariće. Laki junior A Darko Privrat pokazao je vrhunsku formu jer se okitio zlatnom medaljom u konkurenciji 15 skifova. Prvo je bio najbrži u kvalifikacijama s rezultatom 7:13.56, da bi potom uvjerljivo slavio i u finalu s rezultatom 7:40.23 ostavivši drugoplasiranog Talijana Mattea Fabrisa (Timavo Monfalcone) punih deset sekundi. Četverac na pariće juniora A u sastavu Darko Privrat, Robert David Pilar, Antonio Pavelić i Marko Dorić bio je drugi u finalu (6:24.24) iza četverca Timava (6:19.05), a drugo su vrijeme imali i u prednatjecanju (6:22.30). Juniori B (Antonio Pavelić, Marko Dorić, David Šišić, Matej Bogdanović) bili su drugi u finalu na dionici od 1.500 metara s vremenom 4:56.33 minute, iza veslača Dravske elektrane Maribor (4:52.92).

Ovi rezultati svakako su obradovali trenera Mladena Pavelića, posebno kad se zna da im sad slijede finale Kupa Miljenko Finderle i prvenstvo Hrvatske, dva glavna natjecanja ove sezone. (R. C.)


Podijeli: Facebook Twiter