Medulincima propusnice za plaže

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od ovog tjedna nadalje mještani opcine Medulin koji vozilom žele ulaziti u kampove kojima upravlja Arenaturist - Medulin, Kažela, Stupice, Runke , Indije i Pomer mogu se javiti u tajništvo Opcine kako bi ostvarili pravo na besplatnu propusnicu.

Epilog je to nedavnih dogadanja tijekom kojih su mještani trebali placati ulaz vozilom u kamp što je izazvalo kako njihovo tako i negodovanje Opcine.

Radnim danom od 8 do 16 sati u tajništvu ce ostaviti ime, prezime, adresu i broj registarske oznake, nakon cega ce Opcina proslijediti podatke Arenaturistu, a propusnicu ce mještani potom moci podici na recepciji kampa. Pocjenjuje se da bi za kamp Medulin moglo biti izdano 500-tinjak propusnica, a za ostale kampove po 50-tak.

Osobe s invaliditetom takoder se trebaju javiti u Opcinu neovisno o naljepnici ili iskaznici koja dokazuje invaliditet. Gosti kampa placaju ulaz ovisno o cjeniku kampa, primjerice u kampu Pomer ulaz se naplacuje 25 kuna. Svi koji obavljaju neku djelatnost u kampu takoder ce dobiti propusnicu, a u Opcini vec imaju njihov popis.

- Osnovni cilj da se mještanima omoguci slobodan pristup pomorskom i javnom dobru je postignut, a Opcina je odlucila sufinancirati troškove boravka mještana na plaži u kampu. Bez drasticnih mjera ocigledno nije moglo, ali na sastancima sa Arenaturistom nije dolazilo do dogovora pa smo bili prisiljeni omoguciti u petak alternativni ulaz nakon cega je postignut dogovor koji ukljucuje propusnice, kaže medulinski nacelnik Goran Buic. (T. GRBIC; snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter