Medulinci štufi kopanja i gužvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otkako je pocetkom godine pocela gradnja oborinske i fekalne kanalizacije, Medulin grca u prašini i prometnim cepovima. Oba ulaza u naselje zakrcena su i raskopana, a ništa bolja situacija nije ni unutar mjesta, gdje mnogi mještani, posebice oni na Fucanama, Burlama i Vrcevanu, jedva pronalaze put do svojih kuca.

Strpljenje Medulinaca je pri kraju - živce im dodatno kida cinjenica da je turisticka sezona vec pred vratima, a turisti jedva stižu do medulinskih turistickih naselja.



Osim desetaka bagera i radnih strojeva te prašine i buke, što je u Medulinu vec mjesecima svakodnevna slika, ionako tešku situaciju pogoršali su radovi na raskrižju Medulinske ceste prema Pomeru, zapoceti prije dva tjedna. Ondje se naime proširuje raskrižje pa je na snazi privremena regulacija prometa.

Iz Pule prema Medulinu tako se na jedva kilometar ceste nalaze tri semafora na kojima se, posebice u jutarnjim satima, stvori ogromna kolona vozila pa se na ulaz u naselje ceka i do pola sata.



"Do 15. lipnja, kako je i odredeno opcinskom odlukom, radovi ce biti gotovi. Upravo zbog toga, ali i pocetka turisticke sezone pritišcemo izvodace da ih završe do tog roka", rekao nam je jucer medulinski nacelnik Goran Buic.

Svjestan je, kaže, da je gužva i krkljanac te je zamolio mještane za strpljenje. Napominje da je otvaranje vrtica prioritet, a planirano je u rujnu. Ako se to ne dogodi, izgubit ce se još jedna godina.

"Nažalost, s radovima se nije moglo krenuti ranije jer nije bila ishodovana sva potrebna dokumentacija. Tek smo pocetkom godine dobili gradevinsku dozvolu za kanalizaciju i odmah smo krenuli s gradnjom", kaže Buic. Do sredine lipnja, napomenuo je, bit ce gotovi i radovi na Medulinskoj cesti, na križanju za Pomer.


Podijeli: Facebook Twiter