Medulinci prvi s ulovom od 30kg

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Branko Ikic, Ozren Božic i Josip Urti, clanovi ekipe Medulin 1, s ulovom od gotovo 30 kilograma ribe i morske divljaci (ugora) ovogodišnji su pobjednici jubilarnog 10. Kupa grada Rovinja, tradicionalnog natjecanja u podvodnom ribolovu, koje je i ove godine u turisticki Rovinj privuklo cak 30 ekipa najboljih europskih i svjetskih podvodnih ribolovaca iz Hrvatske, Italije, Francuske i Slovenije.

Drugo mjesto s prelijepim ulovom velikih orada pripalo je clanovima talijanske ekipe "Mares GS Olimpia", dok je trece mjesto osvojila talijanska ekipa "Italia 1" za koju su lovili reprezentativci Italije.



Tijekom dvodnevnog programa, domacini natjecanja održali su okrugli stol s brojnim aktualnim temama iz oblasti o buducnosti i sigurnosti sportskog podvodnog ribolova, a o kojima su svoja razmišljanja sudionicima iznosili svjetski viceprvak u podvodnom ribolovu Antonio Buratovic, šesterostruki državni prvak i dugogodišnji clan hrvatske reprezentacije Branko Ikic, izbornik talijanske reprezentacije Pietro Milano, hrvatski izbornik Livio Fiorentin, te kapetan mladih snaga, buducih reprezentativaca talijanske vrste Paulo Capucciatti.

Drugi dan bio je posvecen natjecanju koje se održalo u širem akvatoriju Rovinja po prohladnom ali izuzetno lijepom vremenu.



Jubilarni 10. kup grada Rovinja, osim brojnosti ekipa trenutacno ponajboljih podvodnih ribolovaca Europe i svijeta ostat ce zapamcen i po iznimnom i veoma kvalitetnom ulovu ribe i morske divljaci, ali i po tehnicki i organizacijski savršenom vodenju dvodnevnog natjecanja od strane domacina, Kluba podvodnih aktivnosti Rovinj i njihovog predsjednika, bivšeg reprezentativca u podvodnom ribolovu, Roberta Cafolle, zahvaljujuci kojem je u turisticki, ali ipak zimom ogrnuti Rovinj uspio dovesti svjetsku elitu podvodnog ribolova sastavljenu od gotovo 400 ljudi.

Uz domacine KPA Rovinj, podršku 10. Kupu Rovinja pružila je Turisticka zajednica grada Rovinja, turisticko poduzece Maistra, te sponzori koji su za najbolje natjecatelje osigurali brojne i veoma izdašne nagrade.


Podijeli: Facebook Twiter