Medulinci postavili nove standarde

START - "Zmija" se nije lijeno vukla na suncu, već krenula oštro (N. LAZAREVIĆ)
START - "Zmija" se nije lijeno vukla na suncu, već krenula oštro (N. LAZAREVIĆ)

Bolje nije moglo! Zimska atletska liga Istre utrčala je u svoju 11. sezonu rekordom. I to kakvim! Znalo se da je zimsko okupljanje istarskih trkača već postalo trend, iz sezone u sezonu na svakom ih je kolu bilo sve više. Kad je lani na Bunarini u cilj utrčalo više od 350 trkača, pomislili smo da su postavljeni visoki standardi koji će teško biti dostignuti, no demantij je stigao već na startu 11. sezone. Najava je, doduše, bila više nego dobra, istarskih je trkača u Ljubljani prije dva tjedna bilo dvjestotinjak. Pa sad, ako mogu u Ljubljanu...

Probijen led

Sve je jučer išlo na ruku organizatorima i trkačima. Svanulo je sunčano nedjeljno jutro, živa se u termometru već malo iza osam sati popela do 15. crtice. Do starta u 11 sati već je bilo 20. Pa kažu zimska liga... Na stolovima krofni, voća, čaja, vode koliko vam srce želi, za one u godinama pivo i maneštra. Kad su Medulinci naručili 500 porcija pomislili smo da su se malo zaletjeli, ali...

Čast da otvore 11. sezonu pripala je Atletskom klubu Medulin, a najviše su povukli Mate Mezulić, Elvis Peršić i Marko Milanović. Medulinci su se željeli pokazati i dokazati nakon što su tri godine "žicali" domaćinstvo jednoga kola i pokazali su se kao vrsni organizatori i domaćini. Na medulinskoj rivi, gdje je bio start i cilj utrke, vrvjelo je kao u košnici. Djeca su "probila led"... Ma kakav led na 20 stupnjeva. Tri utrke kao uvertira na premijeri. A kad je "zastor podignut", u kamp je požurilo 450 trkača i trkačica iz cijele Istre, od kojih je 408 ušlo u cilj! "Zmija" se protegnula na gotovo kilometar, organizatorima na čast i ponos, onima koji će to biti do velikog finala u Svetom Petru u Šumi početkom ožujka iduće godine, nimalo lagana "domaća zadaća".

Kakav test

I to bi bilo to. Hm, čekajte malo... A, da... Dakle, pobjednik prve utrke 11. sezone najveće i najmasovnije Zimske atletske lige u Hrvatskoj je mlađahni Toni Božac, član Atletskog kluba Istra. Odmah iza njega stigao je njegov klupski kolega Tin Sošić, a treće mjesto na postolju zauzeo je tek nešto stariji Ivan Rnjak. To je i poredak u muškoj konkurenciji za petu utrku "Medulin rivijere". U ženskoj konkurenciji medalje "Medulin rivijere" dobile su Tia Lena Hinić i Ana Vareško iz AK Istra, te Chiara Peruško iz TK Pula.

Premijera je, dakle, zaslužila samo pozitivne kritike i to u superlativima. Pravo je pitanje što će biti sljedeće godine, jer Mate Mezulić mi je rekao da im je ovo "test" i da će sljedeće godine biti još bolje. Pa, kud ćeš bolje, moj Mate... (Nenad JANKOVIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter