Medulinci ostali bez pršuta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tradicionalne igre Šanpjero održane u petak navecer na medulinskoj rivi ove su godine po prvi put imale medunarodni štih.

Naime, Opcina Medulin ovaj vikend ugošcuje predstavnike svojih "opcina prijatelja" iz pet europskih zemalja, pa su tako pred mnogobrojnim gostima svoje vještine u zabavnim igrama pokazale ekipe iz Trogira, crnogorskog Tivata, austrijskog Poelsa, talijanskih Porto Tollea i Montecarotta, madarskog Marcalija i slovenskog Rušea, uz domacina, ekipu Medulina.



Kroz pet igara po dva muška i dva ženska clana ekipa morali su pokazati svoju spretnost, domišljatost, brzinu i timski rad kako bi osvojili glavnu nagradu, domaci pršut. Medutim, nakon finalne igre i Medulin i Montecarotto su imali po 24 boda, te su morali odmjeriti snage u brzom jedenju jabuka u cemu su Talijani ipak bili bolji.



Okupljena publika medu kojom je bilo dosta turista oduševljeno je bodrila natjecatelje koji su nas dobro nasmijali pokušavajuci se voziti karicem izmedu cunjeva, skinuti jabuku sa špage, prenijeti ju partneru a zatim ju spremiti u posudu i to bez ruku, dok su se trudili izvaditi ping pong lopticu iz staklenke i to tako da se istu uz pomoc slamki napuni vodom, pa i kad su sastavljali "most" od drvenih panela preko kojega je trebalo u karioli prevesti kolegu.

Bila je to vrlo zanimljiva vecer u kojoj su se svi dobro zabavili i koja je mnoge nostalgicno podsjetila na nekad vrlo popularne Igre bez granica.


Podijeli: Facebook Twiter