Medulinci izglasali prenamjenu kampa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odlukom o izradi ciljanih izmjena i dopuna prostornog plana uredenja opcine Medulin, koju su medulinski vijecnici izglasali sinoc, planira se ukinuti gradevinsko podrucje turisticke namjene na poluotoku Kašteja i prenamijeniti u sportsko-rekreacijski park.

Opcina Medulin i Arenaturist vec godinama vode spor oko zemljišta kampa, a unatoc pokušajima da se do dogovora dode u cetiri oka, do toga nikad nije došlo.

Nezadovoljstvo ponašanjem turisticke tvrtke kulminiralo je kad je nedavno uvedena naplata ulaska vozilima u iznosu od 50 kuna za sve koji nisu gosti kampa. Pješacima je pak ulaz dozvoljen bez naplate. Taj potez rezultirao je prosvjedom mještana ispred kampa i peticijom protiv naplate ulaza.

Jedini koji je glasao protiv odluke o prenamjeni zemljišta bio je Sergio Premate s nezavisne liste Emila Jukopile.

- Sad ste u afektu zbog Arenaturistove naplate ulaza u kamp motoriziranim posjetiteljima koji nisu gosti kampa i donosite ovakvu odluku. Idite pravnim putem. I prije ove situacije tvrdio sam da se protiv te turisticke tvrtke moramo boriti tužbama.

Istjerajte ih na taj nacin iz kampa i natjerajte da plate sve dosadašnje dugove za korištenje opcinskog zemljišta. Oni po sezoni imaju od AC Medulin i AC Stupice 20 milijuna kuna prihoda, hocete li vi toliko zaraditi kad izbrišete ovaj kamp iz plana? Trebamo li onda i kampove u Premanturi ukinuti?, pitao je ostale vijecnike Premate.

Nacelnik Goran Buic odgovorio je da Arenaturist odbija svaku suradnju i da Opcina želi oplemeniti i upravljati poluotokom jer, dok Arenaturist ne placa korištenje zemljišta i stjece imovinsku korist, Opcina od toga nema ama baš ništa. (T. GRBIC)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter