Medulinci dočekali zlatnu paraolimpijku Mikelu


Zlatna Mikela vratila se u Istru. Nakon što je dan ranije sletjela na Pleso i prisustvovala svečanom prijemu u Zagrebu, u četvrtak je naša zlatna paraolimpijka, atletičarka Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Medulin, prigodno dočekana i na medulinskoj Placi.

- Mikela, hvala ti što si nas promovirala čak i preko oceana. Čestitamo ti na najvećem uspjehu za jednog sportaša. Kad je riječ o paraolimpijcima, koji nerijetko rade u puno težim uvjetima, moram iskazati i posebno poštovanje, jer unatoč svemu postižete ovakve rezultate, poručio je načelnik Općine Medulin Goran Buić, uručivši Mikeli buket cvijeća i još jedno simbolično priznanje. Da ne kvarimo priču spominjanjem novca.

Pljesak se prolomio nekoliko puta. Prvo kad se na Placu spustila djevojka sa zlatnom kolajnom oko vrata, a najjače nakon kratke zahvale okupljenima putem mikrofona. Stoički je podnijela brojne čestitare, fotografe, novinare... Istovremeno se njoj u čast odvijala plesna točka uz poruku u pozadini, ispisanu rukama najmlađih - "Bravo, Mikela!"

- Ovo je kruna njezine karijere i ona je to apsolutno zaslužila - kratko je poručio trener Danial Temim.

- Možda je ovo trenutak da i Medulin dobije atletsku stazu, kako ne bismo morali trenirati u Puli. Mislim da bi time postao jedna od najjačih sportskih destinacija u Hrvatskoj - nije propustio dodati.

Ubrzo je razrezana torta s olimpijskim krugovima, uz zvuke harmonike Serđa Valića i stihove "Neka pati koga smeta, Mikela je prvak svijeta..."

Nezahvalno je govoriti u ime ostalih, no premda nije imao prizvuk spektakla, onima koji osjećaju vrijednost Mikelinog dosega ovaj je doček zaista bio emotivan. Zlatnu atletičarku je pored općinskih čelnika i predstavnika udruga i sportskih klubova Općine Medulin, dočekalo i nekoliko desetaka mještana, sportaša, prijatelja, kao i mnoštvo djece iz medulinskog vrtića i osnovne škole koji su joj odaslali i posebnu čestitku.

- Talent je samo mali dio na putu do uspjeha. Ključni su trud, volja i ljubav. Na tvom primjeru to možemo naučiti - glasio je dio poruke koja otkriva bit ove priče.

Jer, to je Mikela Ristoski. Uzor i nadahnuće. (Dameo RAMIĆ-KOVAČIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter