Medulinci blokirali ulaz u kamp

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Organizirana povorka mještana opcine Medulin u nedjelju je u 15.15 sati krenula prema rampi autokampa Medulin kako bi prosvjedovala protiv naknade od 50 kuna za ulazak. Naime, donedavno su mještani mogli besplatno automobilom u autokamp te koristiti plaže i ostale sadržaje.

No kako saznajemo od prosvjednika, uvedeno je i bizarno pravilo da ako se netko od mještana želi kupati u kampu, mora ulazak platiti 50 kuna, a ako pak želi posjetiti restoran, takoder mora platiti 50 kuna, no ako napusti kamp u roku od dva sata, novac ce mu biti vracen.

Prosvjednici u automobilima predvodeni traktorom pred rampom autokampa stvorili su kolonu koja se produžila kad su poceli pristizati gosti kampa, koji su zapeli medu prosvjednicima. Nedugo potom stiglo je i patrolno vozilo policije te su policajci poceli popisivati registarske oznake svih automobila koji su se našli u koloni od nekoliko stotina metara na ulazu u autokamp.

Medu 60-ak prosvjednika pred rampom bili su i medulinski donacelnik Damir Demarin, vijecnik Goran Žmak te predstavnici mjesnih odbora. Oni su namjeravali uruciti direktoru kampa dopis kojim traže ukidanje odluke o visokoj cijeni ulaska automobilom u kamp za mještane opcine Medulin, no s obzirom na to da nitko iz autokampa nije mogao niti želio preuzeti navedeni dopis, prosvjednici namjeravaju nastaviti s akcijama.

Prije prosvjeda mještana, djelatnici autokampa Medulin zabranili su ulaz u kamp Danijelu Dekovicu, iako je od Opcine dobio koncesijsko odobrenje za postavljanje bungee jumpinga.

- U subotu sam imao otvorenje dizalice za bungee, a danas me ne puštaju unutra. Prekjucer sam na recepciju dostavio i listu svojih radnika. Ne puštaju me, ali mi nisu dali nikakav dokument o zabrani. Pokazao nam je potvrdu o koncesiji i uplatnicu na kojoj je dio uplate koncesije koju ce za cijelo ljeto platiti 12 tisuca kuna.

Od šefice recepcije smo saznali da imaju dokument o zabrani, a na naš upit da ga pokažu Dekovicu i nama rekli su da je odluka Uprave Arenaturista da se navedeni dokument ne smije pokazati (!). (M. KOLENKO, A. ŠIMIC, T. GRBIC; snimili D. MEMEDOVIC, M. KOLENKO i D. ŠTIFANIC)

CIJELI TEKST MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter