Medulinac pijan udario u spomenik NOB-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvadesetdevetogodišnji M. M. iz Medulina u subotu oko 14 sati, upravljajuci opelom pod utjecajem 2,46 promila alkohola u krvi, na kolniku ulice Centar u Šišanu udario je u spomenik NOB-a.

Prema podacima iz policije opel je desnim bocnim dijelom udario u metalnu ogradu spomenika, a nakon nesrece vozac se udaljio. Policija ga je pronašla nešto više od sat vremena nakon sudara, a buduci da je postojala bojazan da ce nastaviti voziti, smješten je u posebne prostorije do otrježnjenja.

Prometnu nesrecu je izazvao i 65-godišnji R. G. iz Kaldanije, koji je u nedjelju oko 12.50 sati u naselju Sveta Marija na Krasu upravljao hyundaijem pod utjecajem 1,7 promila alkohola u krvi. Ukljucujuci se u promet 65-godišnjak je oduzeo prednost i udario u automobil suzuki, kojim je upravljao 21-godišnji R. E., a koji je u nesreci lakše ozlijeden. Šezdesetpetogodišnjak je nakon sudara takoder odveden u policiju na triježnjenje.

Na istarskim se prometnicama tijekom vikenda dogodilo šesnaest prometnih nesreca u kojima je jedna osoba teže, a cetvero je lakše ozlijedeno. U jedanaest nesreca evidentirana je tek materijalna šteta. Najcešce greške kod prometnih nesreca bile su neprilagodena brzina (7) i alkohol (2).

Policija je kontrolirala 429 vozila i utvrdila 224 prometna prekršaja. Najviše je evidentirano prekršaja brzine (79), nepropisnog pretjecanja (29), nevezivanja sigurnosnim pojasom (28), vožnje pod utjecajem alkohola (20), vožnje neregistriranim vozilom (14), bez vozacke dozvole (4), nekorištenja zaštitne kacige (3). Iz prometa je iskljuceno 26 vozaca i deset vozila.


Podijeli: Facebook Twiter