Medulinac osumnjičen za pokušaj provale u bankomat

Kuhinjskom bocom plina pljačkaš je pokušao provaliti u bankomat (Foto: čitatelj)
Kuhinjskom bocom plina pljačkaš je pokušao provaliti u bankomat (Foto: čitatelj)

Zbog sumnje da je pokušao provaliti u trgovinu Stanić, a potom i u bankomat OTP banke u Ulici Munida u Medulinu u petak oko 3.30 sati policija je kriminalistički obradila 30-godišnjaka iz Medulina.

Muškarac je osumnjičen da je počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom. Nakon kriminalističkog istraživanja još u petak je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske gdje mu je određen pritvor od mjesec dana.

Prema provedenim izvidima je utvrđeno da je 30-godišnjak pokušao provaliti u trgovinu, a budući da ništa nije uspio ukrasti uputio se prema poslovnici OTP banke svega desetak metara udaljenoj od trgovine. Na poslovnici je sprejem išarao kameru i ekran bankomata, a plinsku bocu s otvorenim ventilom postavio ispod bankomata, te se udaljio.

Policijski službenici su ubrzo u blizini mjesta događaja zatekli osumnjičenog te ga uhitili i odveli u prostorije policijske postaje. Na mjestu događaja policija je zatekla plinsku bocu i tragove od otvorenog plamena po plinskoj boci, zidu i tlu ispod bankomata. U trgovini se, nakon propale provale, uključio alarmni sustav nakon čega se 30-godišnjak komotno uputio prema bankomatu, pa je policija imala dovoljno vremena da dođe do Medulina i uhiti ga. (M. S.


Podijeli: Facebook Twiter