Medulin: Zbog sanacije šahtova opet zastoji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog ulegnuca dvaju šahtova oborinske i fekalne kanalizacije na ulazu u Medulin u nedjelju, u ponedjeljak su djelatnici pulskih Cesta poceli sanaciju po nalogu opcinskog komunalnog poduzeca Albanež.

Kako smo na mjestu dogadaja doznali od voditelja radova iz Cesta, oni bi trebali trajati najduže dva dana.

Donacelnika opcine Damira Demarina pitali smo tko ce snositi odgovornost i tko ce platiti sanaciju urušenih šahtova i ceste niti godinu dana od uredenja.

- Sanaciju ne samo ovih dvaju šahtova, vec najvjerojatnije i cijele dionice (od ulaza u Medulin do Inine benzinske crpke, op. a.) naplatit ce naše komunalno poduzece Albanež, koje je i bilo narucitelj posla, a temeljem garantnog roka i bianco izdanih mjenice izvodaca radova - zagrebacke tvrtke Tigra.

No, s obzirom na to da je izvodac radova ocito jako loše izveo posao na citavoj trasi prilikom postavljanja oborinske i fekalne kanalizacije i šahtova, razmišljamo i o tužbi protiv njega, uz nadoknadu štete koju nam je prouzrocio.

Naime, najvjerojatnije cemo morati cijelu tu dionicu nanovo sanirati. To ce opet nepotrebno i s punim pravom kod mještana i gostiju Medulina izazvati ogorcenje zbog radova, zastoja zbog preregulacije prometa i silne prašine, zakljucio je Demarin.


Podijeli: Facebook Twiter