Medulin: Zbog kampa novi prosvjedi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su prošle nedjelje Medulinci prosvjedovali ispred rampe autokampa Medulin zbog naplate ulaza od 50 kuna za sva vozila koja ne pripadaju gostima kampa, mjesni odbori Medulin I i II najavljuju ponovno okupljanje u nedjelju u 13 sati, a vec su, kako saznajemo, i predali policiji zahtjev za javno okupljanje.

Za danas je pak Opcina zakazala sastanak s Arenaturistom. - Tražit cemo da se ukine ta naplata. Sastanak dvaju mjesnih odbora Medulina, Opcine i uprave Arenaturista zakazan je za danas u 10 sati, rekao nam je jucer medulinski nacelnik Goran Buic. Dodaje da ce potegnuti i pitanje o ponašanju direktorice kampa Sonje Brocce Nastic.

- Evidentno je da otkad je ona na toj funkciji, imamo probleme u kampu koji se sve više intenziviraju. Postavit cemo pitanje da vidimo da li je problem do nje i ako je, neka naprave neku rotaciju u Arenaturistu, kaže Buic.

Koncesionaru Danijelu Dekovicu, koji u kampu Medulin ima bungee jumping, u nedjelju je omogucen ulaz vozilom u kamp iako su mu to istog dana ranije branili. Kaže da se izborio da u kamp može autom uci i njegov radnik jer ako mogu konobari koji rade u lokalima, zašto onda ne bi mogao njegov radnik. Danas je dobio i ugovor o koncesiji na pomorskom dobru u kampu koji mu je dugovala Opcina.

Njegov slucaj komentirao nam je i nacelnik ciji je stav da je ta zabrana apsurdna jer Dekovic upotpunjuje ponudu u kampu.

- Prihod koji Opcina dobiva od koncesije nije ništa naspram reklame koju kamp dobiva Dekovicevom ponudom. On radi na njihovom imidžu, a oni ga ne puste u kamp. (T. GRBIC)

Svi mogu pješke besplatno u kamp
- Svi mogu i dalje pješke ulaziti u kamp besplatno i ne vidim zašto se bune na vrstu usluge koji smo dodatno uveli. Takoder, postoji mogucnost da se plati i godišnji paušal od 750 kuna, što znaci da bi za 15 kuna mogli ici 50 puta na kupanje autom, rekao je jedan od izvršnih direktora Arenaturista Igor Štokovic. Na pitanje primjenjuje li Arenaturist isti režim u svim kampovima, Štokovic nam je dostavio cjenik u kojem stoji da se ulaznica naplacuje u kampovima Indije, Kažela, Pomer, Runke, Stoja i Stupice, i to za odrasle 20, a za djecu 10 kuna dnevno. Za automobil košta 25 kuna, a za automobil s putnicima (za ronioce i surfere) 40 kuna dnevno. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter