Medulin: Veca placa, skuplji vrtic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medulinski vijecnici su odlucili: veca placa, skuplji vrtic. Tako su roditelji su, ovisno o primanjima, podijeljeni u tri kategorije, što im u 2011. godini donosi nove cijene vrtica.

U domacinstvima gdje je prosjecni mjesecni prihod po clanu obitelji na razini prethodne godine veci od 3.001 kune cjelodnevni program placat ce se 600 kuna, šestosatni program 360 kuna, a jaslice 630 kuna. Manje ce izdvojiti za vrtic svi koji imaju prihode izmedu 2.301 i tri tisuce kuna odnosno 500 kuna za cjelodnevni, 300 kuna za šest sati programa i 525 kuna za jaslice.

Jedini koji ce placati vrtic po starom (kako se placalo bez obzira na prihode, op. a.) su roditelji cija su maksimalna primanja 2.300 kuna. Kao i dosad, oni ce placati cjelodnevni boravak 440 kuna, šestosatni program 264 kune, a jaslice 462 kune.

Neovisno o imovinskom cenzusu povecao se i iznos koji se mora platiti u slucaju odsutnosti djeteta. I dok se ranije boravak u slucaju opravdanog izostanka placao u iznosu 75 posto cijene sad ce se placati 85 posto. Za vrijeme korištenja godišnjeg odmora za vrtic ce se izdvojiti pola iznosa cijene dok je ranije roditelj placao 30 posto cijene. Kao i dosad, neopravdana odsutnost placa se u stopostotnom iznosu.

Od tri programa, najviše je polaznika cjelodnevnog, saznajemo od ravnateljice Ružice Tešije. Osim novih cijena, nova godina donosi i ekstra programe za djecu, a to su sportska i glazbena te radionica engleskog jezika. Cijene tih programa još nisu definirane, a djeca ce ih moci pohadati dva puta tjedno. Sportska radionica trajat ce 60 minuta, glazbena 45 minuta, a engleski za petogodišnjake pola sata dok ce šestogodišnjaci uciti strani jezik 40 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter