Medulin: Vatrogasci uskoro u pravom vatrogasnom domu

Predsjednik DVD-a Medulin Marin Mihovilović
Predsjednik DVD-a Medulin Marin Mihovilović

Dobrovoljno vatrogasno društvo Medulin nakon 35 godina djelovanja danas ima 80-ak članova, među kojima su i četiri žene, a u društvu djeluju 43 operativna člana. Oni raspolažu sa šest vozila s kojima su u 2012. sudjelovali na 93 intervencije, a nastavili su i s edukacijama djece u vrtićima i školama Medulina i Banjola o opasnostima vatre.

Iznoseći ove podatke na godišnjoj skupštini DVD-a Medulin održanoj u subotu, predsjednik društva Marin Mihovilović posebno je istaknuo ponos koji osjećaju zbog ženske ekipe koja je lani u Balama osvojila prvo mjesto na zahtjevnom vatrogasnom natjecanju Fire combat.

Referent Božidar Mezulić podnio je izvještaj o izvršenju financijskog plana za prošlu godinu u kojoj su potrošene 594 tisuće kuna, 12 tisuća više nego je prihodovano. Kako je rekao Mezulić, nešto više sredstava od planiranog potrošeno je na nabavku zaštitne odjeće i obuće, na tekuće održavanje i registracije vozila te na svečanost polaganja kamena temeljca za budući vatrogasni dom.

Vezano uz to, načelnik Općine Medulin Goran Buić obznanio je prisutnima da bez pomoći Ministarstva regionalnog razvoja koje je za izgradnju doma doniralo 1,2 milijuna kuna i kredita od dva milijuna kuna koji je Općina digla ne bi bila moguća izgradnja doma u kojem će biti održana sljedeća skupština.

Bit će to impozantna građevina s više od 700 kvadrata s garažama i dvoranama, a do 15. svibnja bi trebala biti gotova izgradnja prizemlja i kata, nakon čega ostaje samo izgradnja tornja i uređenje okoliša.

Ove je godine pokal za vatrogasca godine uz veliki aplauz zasluženo otišao u ruke Dragana Ivančića, a potpisana je i povelja o suradnji s DVD-om Novi Marof s kojim medulinski vatrogasci surađuju dugi niz godina. (Napisala i snimila P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter