Medulin: Vatrogasci konačno dobivaju svoj dom

(Mario ROSANDA)
(Mario ROSANDA)

Tri godine nakon što je na Mukalbi postavljen kamen temeljac, uskoro se očekuje i dobivanje uporabne dozvole za Vatrogasni dom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Medulin. U drugoj fazi radova uređene su prostorije pa je Dom ovog tjedna obišao i načelnik Medulina Goran Buić u pratnji predsjednika DVD-a Marina Mihovilovića. Tom je prilikom rečeno da su izvedeni radovi na vodoinstalacijama, elektroinstalacijama te soboslikarski, bravarski i stolarski radovi. Dom je, dakle, već sada useljiv što se tiče funkcionalnosti.

Općina je da bi vatrogascima konačno osigurala krov nad glavom digla dva milijuna kuna kredita te je ujedno i vlasnik doma, dok je Ministarstvo regionalnog razvoja iz fondova EU-a osiguralo 1,2 milijuna kuna. Cijena radova, prema tome, iznosi nešto iznad tri milijuna kuna, a do sada je u Dom investirano oko četiri i pol milijuna kuna, rekao je Mihovilović. Preostaje još urediti okoliš i izgraditi toranj, što u dogovoru s Općinom Medulin planiraju realizirati u idućoj godini.

Zgrada se nalazi na površini od tri tisuće kvadrata, a objekt zauzima 640 kvadrata. U prizemlju je šest boksova za vozila, kancelarije, sanitarni čvor s tušem i radionica, dok su na katu društvena prostorija, dvije kancelarije i dvije soba za dežurstva i kuhinja.

- Zadovoljan sam ljudima, članovima DVD-a Medulin koji u svoje slobodno vrijeme rade na sigurnosti ljudskih života i imovine, i to ne samo na području naše općine nego i puno šire. Stoga Općina Medulin, koja je poštovala sve ugovore i dogovore, nema što nego "zasukati rukave" i maksimalno pomoći našem DVD-u. Vatrogasni dom je, kako vidimo, pred završetkom, a ove godine smo u proračunu za tu namjenu osigurali 430 tisuća kuna. Slijedi izmjena lokacijske i građevinske dozvole vezano za visinu tornja, nakon čega će dom dobiti uporabnu dozvolu te može i formalno profunkcionirati, nadam se od sljedeće vatrogasne sezone, kazao je načelnik Buić. (Z. STRAHINJA)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter