Medulin: Ugovor Općine sa Zakladom za civilno društvo

Potpisivanje sporazuma o partnerstvu - Goran Buić i Kristina Bulešić (T. GRBIĆ)
Potpisivanje sporazuma o partnerstvu - Goran Buić i Kristina Bulešić (T. GRBIĆ)

Medulinski načelnik Goran Buić potpisao je danas u ime Općine Sporazum o partnerstvu sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, koju je predstavljala Kristina Bulešić, upraviteljica Zaklade. Time Općina pristupa Fondu općina i gradova, što omogućuje udrugama, mjesnim odborima, vrtićima, školama i javnim ustanovama s područja medulinske općine prijavljivanje na natječaje koje četiri puta godišnje raspisuje ova zaklada.

Jedan od natječaja, pod nazivom "Mali projekti za bolje sutra", raspisat će se sutra i bit će otvoren mjesec dana, a detaljnije informacije mogu se pronaći na web-stranici www.zaklada.civilnodrustvo-istra.hr.

Mali projekt podrazumijeva aktivnosti koje doprinose razvoju lokalne zajednice, rješenju konkretnih problema i kvaliteti življenja u toj zajednici.

Početkom travnja Zaklada će u Medulinu organizirati i radionicu za potencijalne korisnike sredstava iz natječaja. Udruge mogu ovim natječajem dobiti deset tisuća kuna - ukupna mu je vrijednost sto tisuća kuna, a namjerava se financirati deset projekata.

Dosad su se sredstva ponajviše trošila za uređivanje dječjih igrališta. Članarina koju općine plaćaju zakladi iznosi deset tisuća kuna, a za gradove 20 tisuća. Osim Medulina, u ovom su fondu Buzet, Buje, Labin, Novigrad, Pazin, Vodnjan, Poreč, Rovinj, Kanfanar, Svetvinčenat, Vrsar, Marčana, Motovun, Ližnjan i Gračišće.

Zaklada s medulinskom općinom surađuje i na Lokalnom programu djelovanja za mlade, koji je u izradi i bit će jedan od strateških dokumenata Općine. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter