Medulin u znaku 1950-ih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedini hrvatski rockabilly festival "Tear it Up!", koji se održava u Medulinu od 31. svibnja do 4. lipnja, najavljen je na konferenciji za novinare u pulskom Rock Caffeu. U ime organizatora govorila je Ana Barišic, koja je kazala da je najveca ovogodišnja novost selidba glavne pozornice na parkiralište ispred kluba Dali.

- Program "Tear it Up!" festivala održava se tijekom cijelog dana. U jutarnjim i popodnevnim satima DJ-evi ce puštati glazbu na terasi Europa te uz bazen hotela Belvedere, a after party ce se tradicionalno održavati u klubu Dali. Program je besplatan, osim aftera za koji je dnevna ulaznica 75 kuna, odnosno 210 za sve dane festivala. Ove godine ocekujemo više oldtimera iz Njemacke i Italije, a publika ce moci pogledati i izložbu namještaja iz 1950-ih godina, rekla je Barišic.

Program pocinje u cetvrtak na terasi Europa gdje ce se od podneva nadalje izmjenjivati DJ Gogo i Silvia. Program u 15.30 sati seli na bazen hotela Belvedere, gdje ce za glazbu biti zaduženi DJ Charming Charlie i DJ Miss Aloha. Prvi dan festivala zatvaraju nastupi DJ-a u klubu Dali, gdje ce glazbu puštati DJ Sandrino, DJ Blip Blop, Mississippi Queen i DJ Sleepy Gene.

U petak ce s pocetkom u podne na terasi Europa nastupati DJ Greaseman, DJ Bronco, Johnny Cash tribute band i DJ B.B. John. Na glavnoj bini program pocinje u 20 sati, kada ce DJ Charming Charlie zagrijati publiku prije nastupa nizozemske grupe Haystack Hi-Tones. U pauzi je za glazbu zadužen DJ Flyin' Mariom, a zadnji bend veceri bit ce nizozemski The Tinstars. After party u Daliju pocinje u ponoc, kada ce nastupati DJ Silvia, Cherry Casino and the Gamblers (Njemacka), DJ Aladino i DJ Gogo.

U subotu program pocinje u podne na terasi Europa, a za glazbu ce biti zaduženi DJ Sleepy Gene, DJ Blip Blop, nizozemski Mellow Jo & The Hi-Tones i DJ Sandrino. Program na velikoj bini starta u 20 sati s DJ Flyin' Mariom, koji ce pripremiti publiku za Lil' Esther. Slijedi nastup DJ Charming Charlieja i americkog izvodaca Pepa Torresa. After party u Daliju pocinje u ponoc, a listu izvodaca koji ce zabavljati publiku do ranih jutarnjih sati cine: DJ B.B. John, The Shoutin' Torpedoes, DJ Bronco i DJ Jungle Jim.

U nedjelju, zadnjeg dana festivala, nece biti nastupa na glavnoj bini, a u podne ce na terasi Europa nastupiti DJ Charming Charlie, DJ Sleepy Gene, DJ B.B. John i DJ Jungle Jim. After party u klubu Dali pocinje vec u 20 sati, a festival ce zatvoriti DJ-evi i glazbenici DJ Greaseman, DJ Silvia, Ike and The Capers (Njemacka), DJ Gogo, DJ Aladino i DJ Blip Blop. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter