Medulin: Štanderi prinuđeni zakupiti javne površine

Štanderi u Medulinu moraju zakupiti javne površine (Arhiva)
Štanderi u Medulinu moraju zakupiti javne površine (Arhiva)

Ove godine je Općina Medulin odbila gotovo sve nove zahtjeve osoba koje na privatnim parcelama žele podići štand ili kiosk namijenjen prodaji raznih proizvoda u sezoni, saznajemo od medulinskog načelnika Gorana Buića.

- Cilj je da se uvede red na privatnim parcelama i da se otvaraju poslovni prostori, a ne kiosci ili štandovi koji su niža varijanta pa smo odbili takve zahtjeve. Nisu odbijena samo dva ili tri zahtjeva za beach bar i štandove uz županijske ceste.

Imao sam sastanak s mjesnim odborima i složili smo se da treba staviti pod kontrolu povećan broj zahtjeva, i novih i starih, za postavljanje štandova ili kioska na privatnom zemljištu.

Odbor se složio da se prihvate stari, a da se novi zahtjevi ne odobre. Sve koji žele podići štand na privatnim parcelama upućujemo da daju zahtjev za javnu površinu.

Ispred Summer cluba u Medulinu smo predvidjeli lokaciju za štandove i kioske, no tu ih ne žele postaviti. Cijena za štand je šest tisuća kuna, a za kiosk 15 tisuća, kaže Buić.

Svi kojima su odbijeni zahtjevi dobili su zaključak o odbijanju zahtjeva bez mogućnosti žalbe, a ne rješenje, a na naš upit zašto nije poslano rješenje Buić odgovara da je zaključak zakonski dovoljan.

Među odbijenim slučajevima je i onaj Mire Bužleta koja je u siječnju predala zahtjev za tri kioska na privatnoj parceli od 350 kvadrata u Premanturi, a u kratko je vrijeme dobila i suglasnost mjesnog odbora za svoje kioske - jedan novinski, drugi za istarske autohtone proizvode i treći za unikatni nakit.

Bužleta kaže da se na zaključak ne može žaliti već samo na rješenje i nezadovoljna je što je na odgovor čekala do 20. lipnja. Buić, pak, odgovara da ga prije nije ni mogla dobiti jer je trebalo donijeti odluku na Općinskom vijeću, točnije Plan rasporeda lokacija za postavljanje elemenata urbane opreme na području općine. (T. GRBIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter