Medulin: Srušio se telefonski stup


U subotu nešto poslije 17 sati u medulinskom naselju Katikulić, kod kućnog broja 42 srušio se drveni telefonski stup. Stanari okolnih kuća bili su šokirani jer se stup srušio uz veliki prasak upravo na mjestu gdje se običavaju igrati djeca. Gianni Burić, koji se nalazio 50-ak metara dalje, kaže nam da se stup težak 300 kilograma srušio odjednom i da je prava sreća što se u tom trenutku ondje nitko nije zatekao.

- Stup je prepriječio cestu i onuda se nije moglo proći. Uklonjen je tek nakon dva sata, kada su stigli radnici HT-a. Pitam se koliko je u naselju još takvih trulih stupova, što laici ne mogu uočiti, koliko su uopće stari i možemo li očekivati da se tako nešto ponovi, zapitao je Burić. HT je, smatra on, odavno trebao zamijeniti dotrajale stupove. 

Stanari su, kako doznajemo, pozvali Centar 112, odakle su o svemu obavijestili dežurnog HT-ovog montera. Je li problem u dotrajalosti ili stup naprosto nije bio dovoljno dobro učvršćen budući da je prelomljen ili iščupan pri samom dnu, pokušali smo doznati u HT-u. Ondje nam kažu da ne mogu sa sigurnošću potvrditi uzrok, no smatraju da je do pada najvjerojatnije došlo zbog oštećenja dijela stupa koji se nalazio pod zemljom.

Iz HT-ovog Odjela za korporativne komunikacije priopćili su da su u subotu zaprimili dojavu o srušenom stupu na navedenoj lokaciji.

"Naši su djelatnici odmah izašli na teren da bi se utvrdilo stanje i pokrenula sanacija. Postavljanje novog stupa već je trebalo biti dovršeno, međutim, to nažalost nije bilo moguće učiniti zbog padalina te će se radovima pristupiti odmah nakon prestanka kiše. Mjesto na kojem se nalazio srušeni stup u međuvremenu je osigurano. Također, dodatno će se izvršiti preventivni pregled ostalih stupova i telekomunikacijske infrastrukture na toj lokaciji te će se poduzeti aktivnosti vezane uz njihovu zamjenu ili sanaciju, ukoliko za to bude potrebe", napominju iz HT-a. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter