Medulin: Smijenjeno Upravno vijeće JU Kamenjak

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

S devet glasova za i sedam protiv (onih Nezavisne liste Emila Jukopile i SDP-a) opozvani su članovi Upravnog vijeća Javne ustanove Kamenjak Erwin Greiml, Radovan Vojnović i David Pauletta na petosatnoj sjednici općinskog vijeća u ponedjeljak. Predsjednica navedenog vijeća Tatjana Mandić Bulić u studenom je sama dala ostavku.

Umjesto njih u Upravno vijeće JU Kamenjak izabrani su Kristina Pliško, Dubravko Stanko, Tea Rosanda te Ljubomir Mezulić koji je nedavno na skupu mještana izabran za predstavnika vlasnika nekretnina na Kamenjaku.

Iako je sjednici prethodila rasprava o dnevnom redu tijekom koje je Goran Žmak ( NL Emila Jukopile ) zatražio da se pojedine odluke sroče detaljnije predsjednik vijeća Marko Zlatić i načelnik Goran Buić ustvrdili su da su materijali u skladu sa poslovnikom i Statuom vijeća te je načelnik poručio Žmaku da se žali Ministarstvu uprave. Dnevni red je potom usvojen sa 11 glasova za i pet protiv.

Rasprava se kao što je bilo i očekivano razvila oko opoziva članova Upravnog vijeća Kamenjaka u kojoj Jukopilini vide uvertiru u smjenu ravnatelja Nevena Iveše. Jukopilina se strana pozivala na Odluku o osnivanju Kamenjaka u kojoj stoji da ustanovom upravlja Upravno vijeće koje može imati najviše pet članova, a predsjednika i članove tog vijeća imenuje i razrješava općinsko vijeće sukladno Statutu ustanove.

Načelnik je pak ustrajao na propustima Upravnog vijeća ustanove jer nije reagiralo na propuste ravnatelja pri nabavci istarskih goveda vrijednih 48 tisuća kuna za što je Upravno vijeće trebalo ishodovati suglasnost načelnika, kao i za nabavku džepnih pepeljara vriednih 23 tisuće kuna te najam wc-kabina od 26 tisuća kuna. Bez znanja Upravnog i općinskog vijeća te načelnika uaključeni su i ugovori s Miroslavom Miškovićem ukupne vrijednosti 103 tisuće kuna, a za uređenje i organizaciju pismohrane, omogućavanje davanja i dobivanja koncesijskih odobrenja, rad na pripremi projektne dokumentacije, izradi cjenika.

Alen Bernobić s Jukopiline liste ustvrdio je da se radi o politički montiranoj smjeni jer ravnatelj nije slušao načelnika, a Sergio Premate predložio da Iveša s obzirom da je stručnjak, ali ne odgovara načelniku prijeđe na Buićevu listu kako bi ostao ravnatelj. Igor Lorencin (IDS) ustvrdio je da šef ravnatelju Kamenjaka nije načelnik općine već Upravno vijeće JU-a. Buić je zaključio da smjenu Upravnog vijeća ne treba shvaćati osobno već da je stvar u poštivanju zakonitog poslovanja i Statuta. (T. GRBIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter